23 / 04 / 2024

Ankara'nın gayrimenkul avantajından yararlanılmalı!

Ankara'nın gayrimenkul avantajından yararlanılmalı!

Gayrimenkul yatırım danışmanı Cem Ufuk, Türkiye'nin en fazla gayrimenkul satışı yapılan ikinci ili Ankara'nın gayrimenkulde hem alıcı hem de satıcıya kazanç sağladığını söyledi.



TÜİK verilerine göre gayrimenkul satış rakamlarında Ankara, İstanbul'un ardından ikinci sırada yer alıyor. Gayrimenkul yatırım danışmanı Cem Ufuk, Türkiye'nin en fazla gayrimenkul satışı yapılan ikinci ili Ankara'nın gayrimenkulde hem alıcı hem de satıcıya kazanç sağladığını, bu avantajdan tüm kesimlerin yararlanması gerektiğini söyledi. 


Ufuk, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)'nun 2016 yılı ilk 5 aylık gayrimenkul satış istatistiklerini değerlendirdi. Verilere göre, Türkiye genelinde gayrimenkul satışlarının 2015 Mayıs ayına göre artış gösterdiğini anımsatan Ufuk, "TÜİK'in açıkladığı mayıs ayına ilişkin gayrimenkul satış istatistiklerine baktığımızda ülkemiz genelinde mayısta 107 bin 888, haziranda 106 bin 187 gayrimenkul satıldığını görüyoruz. Ankara'da ise haziran ayında 11 bin 695 gayrimenkul satışı yapıldı. Bu önemli bir rakam" dedi. 


"ANKARA YATIRIMCISINA KAZANDIRIYOR" 


Gayrimenkul yatırım danışmanı Ufuk, şöyle konuştu: "Yabancı yatırımcıların şehrimize ilgisi devam ediyor. Kentimizin jeopolitik önemi ve gayrimenkul projelerindeki uygun ödeme koşulları nedeniyle gayrimenkul ve inşaat sektörü olumlu etkileniyor. Sektörün göz bebeği Ankara, yatırımcısına kazandırdığını, son verilerle bir kez daha göstermiştir." 



Habertürk Ankara




Haber Anadolu Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Gayrimenkul yatırımları alanında ülkemizin öncü şirketlerinden olan Ufuk Mülk Yatırım Proje Geliştirme A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkanı Cem Ufuk, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)'nun 2016 yılı ilk 5 aylık gayrimenkul satış istatistiklerini değerlendirdi. Verilere göre Türkiye genelinde gayrimenkul satışlarının 2015 Mayıs ayına göre artış gösterdiğini anımsatan Ufuk, "TÜÎK'in açıkladığı mayıs ayına ilişkin gayrimenkul satış istatistiklerine baktığımızda ülkemiz genelinde mayıs ayında 107 bin 888, haziran ayında 106 bin 187 gayrimenkul satıldığını görüyoruz. Ankara'daysa haziran ayında 11 bin 695 gayrimenkul satılmıştır. Gayrimenkul satışlarında,  Ankara  11 bin 408 gayrimenkul satışı ile (9,9%) İstanbul'dan sonra yer almıştır. Ankara'yı 6 bin 697 gayrimenkul satışı ile  İzmir  izlemektedir" dedi. 


ANKARA YATIRIMCISINA KAZANDIRIYOR 


Gayrimenkul yatırım danışmanı Cem Ufuk, üç büyük kentin gayrimenkul fiyat endekslerindeki gelişmelerin dikkat çekici olduğunu ifade etti. Ufuk, "2016 yılı Mart ayında İstanbul, Ankara ve İzmir sırasıyla yüzde 19,00, 9,72 ve 14,51 oranlarında artış göstermiştir. Daha önce de sık sık dile getirdiğimiz gibi 2016 yılının ilk çeyreğinde yabancı yatırımcıların şehrimize ilgisi devam etmektedir. Ülkemizin ve kentimizin jeopolitik önemi ve gayrimenkul projelerindeki uygun ödeme koşullarıyla gayrimenkul ve inşaat sektörü olumlu etkilenmektedir. Bol alternatifli ve yatırımcıları cezbeden karma projeler ile ofis projeleri hayli ilgi görmektedir. Gayrimenkul sektörünün gözbebeği Ankara, yatırımcısına kazandırdığını, son verilerle bir kez daha göstermiştir. Bizim tüm kesimlere önerimiz, gayrimenkul piyasasının bu denli canlı olduğu ve kazandırdığı bir kentte; Türkiye'nin en fazla gayrimenkul satılan ikinci kenti Ankara'da, bu avantajlardan yararlanmalarıdır" diye konuştu.




Anadolu Gazetesi


Geri Dön