20 / 04 / 2024

Ankara'nın ilk emlak fuarına yoğun ilgi!

Ankara'nın ilk emlak fuarına yoğun ilgi!

Konut ve iş merkezi projelerinin tanıtıldığı Başkent Ankara'nın ilk emlak ve gayrimenkul fuarı başladı. ATO Congresium'daki fuara yaklaşık 70 inşaat ve gayrimenkul değerleme şirketi katılıyor




ATO Congresium'da yaklaşık 70 inşaat ve gayrimenkul değerleme firmaları ile ilgili resmi kurum ve kuruluşlardan katılımın olduğu fuarda, büyük çoğunluğu Ankara'da inşa edilen çok katlı konut, iş yeri projelerinin yanı sıra enerji tasarruflu akıllı evlerin tanıtımı gerçekleştirildi. 


Fuarın açılışında konuşan Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Ali Taylan, Ankara'da böyle bir fuarın düzenlenmesinin kendileri açısından övünç kaynağı olduğunu söyledi. Fuarın gerek tüketiciler gerekse firma sahiplerine büyük fayda sağlayacağına inandığını dile getiren Taylan, "Fuarın önümüzdeki yıllarda büyüyerek devam edeceğini umuyorum" dedi. 


Ankara Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Erdoğan Yıldırım da Ankara'nın geçmiş yıllardan farklı olarak daha çok cazibe merkezi haline geldiğini ifade etti. Fuarı geleneksel hale getirmeyi umduklarını belirten Yıldırım, "Bu tür organizasyonlara her zaman hazırız. Türkiye ekonomisinde inşaat ve gayrimenkul çok önemli bir noktada" diye konuştu. 


Fuar Koordinatörü Remzi Çayır da ziyaretçi sayısı açısından verimli bir fuar olmasını umduğunu, emlak ve gayrimenkul sektörünün farklı alanlarında faaliyet gösteren firmaların fuarda bir arada yer aldığını söyledi. 

- İlgi çeken projeler Başta konut olmak üzere birçok projenin tanıtıldığı fuarda, özellikle enerji tasarruflu akıllı evler ilgi çeken projeler arasında yer alıyor. Tek bir merkezden bütün evin elektrik sisteminin kontrol edilebildiği ve internetin bulunduğu her yerden kamera sistemi sayesinde takip edilebilen evler 1 miyon liradan satıyor.

 

Akyurt-Çubuk kavşağı yakınlarında inşası sürdürülen ve başta Ankara'da faaliyet gösterenler olmak üzere tüm galerileri bir araya getirme amacını taşıyan proje de özellikle araç alım satımı yapmak isteyen vatandaşlar ve galericiler tarafından ilgi gösterilen projeler arasında yer alıyor. 375 dönümlük bir arazi üzerine kurulu olan ve 2015'in eylül ayında hizmete girmesi beklenen proje, aynı anda 15 bin aracı bir arada bulundurabilme kapasitesine sahip bulunuyor. 



Ankara Son Söz





Geri Dön