28 / 03 / 2024

Ankaraspor Kulübünün gayrimenkullerinin akıbeti mecliste!

Ankaraspor Kulübünün gayrimenkullerinin akıbeti mecliste!

İsim değişikliği ile Osmanlıspor olan Ankaraspor Kulübünün taşınmaz mallarının akıbeti meclis gündemine taşındı..



Ankaraspor Kulübünün gayrimenkullerinin akıbeti mecliste!

CHP  Ankara  Milletvekili Levent Gök, isim değişikliği ile Osmanlıspor olan Ankaraspor Kulübünün taşınmaz mallarının akıbetine ilişkin soru önergesi hazırladı. Gök sorularının Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

Gök önergesinde "İmar yetkisi Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde bulunan Gölbaşı İlçesi'ne bağlı Karagedik, Yenimahalle İlçesi'ne bağlı Yukarıyurtçu, Keçiören İlçesi'ne bağlı Kavacık Subayevleri ve Pursaklar İlçesi'ne bağlı Gicik Mahallelerinde, sonrada adı Osmanlıspor olarak değiştirilen Ankaraspor Kulübü'nün 150 futbol sahası büyüklüğünde aşağıda ada ve parsel numaraları yazılı taşınmaz mal edindiği bilinmektedir. Ankaraspor Kulübünün yukarıdaki taşınmazları edindiği dönemde Kulübün Onursal Başkanı aynı dönemde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığını da yürüten İ. Melih Gökçek'tir." şeklinde açıklama yaparak 5 sorusuna yanıt aradı.

Ankaraspor Kulübünün gayrimenkullerinin akıbeti mecliste!

Gök'ün soruları

1- İsim değişikliğine giderek Osmanlıspor adıyla 1. Ligde mücadele veren Ankaraspor'un taşınmazlarının tamamı Osmanlıspor'a aktarılmış mıdır?

2- Satış yoluyla Osmanlıspor Kulübüne geçen taşınmazların satış bedeli satış tarihine göre nedir?

3- Bağış yoluyla Osmanlıspor'a intikal etmiş durumdaki tüm taşınmazların geçiş tarihindeki emsal değerlerini açıklar mısınız?

4- Ankaraspor ve Osmanlıspor Kulübü'nün satış ya da bağış yoluyla elden çıkardığı taşınmaz bulunmakta mıdır? Satış ve bağış yapılan gerçek ve tüzel kişiler kimlerdir? Sözü geçen satışlardan elde edilen gelir ne kadardır?

5- Osmanlıspor (Ankaraspor) Kulübünün Ankara dışında taşınmaz mal varlığı bulunmakta mıdır? Varsa nelerdir, nasıl alınmıştır? Satın alınan mal varlıklarının değeri nedir? İmar durumlarını ve rayiç bedelin açıklar mısınız?


 


Geri Dön