26 / 04 / 2024

Ankara'ya 15 milyon avroluk eğlence merkezi

Ankara'ya 15 milyon avroluk eğlence merkezi

Ankara Beysukent'te 15 milyon avroluk yatırımla Birlik grup tarafından inşaatı gerçekleştirilen spor ve eğlence merkezi ''Base Life Club'' hizmete girdi.



İngiliz Simon P. Edge ve Sabri Kaya'nın kurduğu ve sektörde 25 yılını dolduran SAS Concept'in ''Know How'' olarak işletmesini üstlendiği ''Base Life Club'', 12 bin metre kare açık ve kapalı alana sahip bulunuyor.

Base Life Club'u düzenlediği basın toplantısıyla tanıtan Base Life Club Genel Müdürü Simon P. Edge, tesisin Ankara'nın en önemli yatırımlarından biri olduğunu ve 300 işçiyle 576 bin saat çalışılarak 8 ayda tamamlandığınıbildirdi.

Yatırımı, küresel finans krizi yaşandığı bir ortamda yaptıklarına dikkat çeken Edge, tesiste yaklaşık 100 kişiyi istihdam ettiklerini söyledi.

Edge, Türkiye'de fitness sektörünün son on yılda büyük gelişme kaydettiğini, ancak sektörde istenilen seviye ve standardın yakalanamadığını savundu.

Türk fitness sektörünün 2008 yılında 150 milyon dolar ciro elde ettiğini bildiren Edge, ''ABD'de 25 bin kişiye bir tesis düşüyor, Türkiye'de ise bu sayı 466 bin kişiye bir tesis. Base Life Club Türkiye'de sektördeki büyümenin motoru olacak'' dedi.

SAS Concept Kurucu Ortağı Dr. Sabri Kaya ise tesis bünyesinde kurdukları SAS Akademisi ile Türk fitness sektörüne kalifiye eleman yetiştireceklerini söyledi.

Kaya, şunları kaydetti: ''Türk fitness sektöründe önü hoş arkası boş, merdiven altı diyebileceğimiz tesisler var. Standart gelmesi gerekiyor. Profesyonel işletmeci pek az. Son yıllarda Birlik Yapı gibi firmaların yürüttüğü nitelikli konut projeleri fitness sektörüne dinamizm kazandırdı. Metropol yaşam tarzından ötürü her 7 kişiden birinde tansiyon ve her 14 kişiden birinde ise şeker hastalığına rastlanıyor. Konut alan müşteriler çevrelerinde fitness- eğlence merkezi var mı buna bakıyor.''

Fitness sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin ortak ses haline gelmek ve sorunlarını anlatmak için bir birlik çatısında olmaları gerektiğini ifade eden Kaya, birlik çalışmaları için sektör aktörleriyle görüşme halinde olduklarını bildirdi.

Kaya, ''Yatırım teşviki ve KDV indirimi konularında sektörün önünü daha da açacak adımlar bekliyoruz. Şirketler sosyal sorumluluk anlayışı içinde hareket ederek çalışanlarını fitness'a teşvik edip, harcamaları gider olarak göstermesi mümkün. 2008 yılında 150 milyon dolar ciro yapan sektörün on yıl içinde 500 milyon doları yakalaması için sektör oyuncuları birlik halinde olmalı'' şeklinde konuştu.

Base Life Club'un 500 üyeye ulaştığını,hedeflerinin yıl sonunda 1500 üyeye ulaşmak olduğunu anlatan Kaya, üyelerine kayak, su altı sporları, yamaç paraşütü etkinliklerini içeren tatil imkanı sunduklarını da bildirdi.

Ankara Beysukent'deki Base Life Club'ta kardio ve spa merkezi, tenis ve squash kortları, açık ve kapalı havuz ve tırmanma duvarları bulunuyor. Tesisin üyelik ücretleri 1000 avro ile 12 bin avro arasında değişiyor.

Sabah

Geri Dön