25 / 04 / 2024

Ankara'ya 4 yeni raylı sistem müjdesi!

Ankara'ya 4 yeni raylı sistem müjdesi!

 Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, Aydınlıkevler-Siteler-Kuyubaşı- Havaalanı Hattı, Etlik Hastanesi-Forum Ankara Hattı, Dikimevi-Mamak Hattı ve Söğütözü-ODTÜ Hattı hükümet programına alındı” dedi.



 Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi’nin (ESAM) gerçekleştirdiği “Dünya Şehircilik Günü ve Başkent'in Geleceği” temalı konferansa katıldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, ESAM Genel Başkanı Recai Kutan, öğrenciler ve diğer davetlilerin katıldığı konferansta bazı açıklamalar yapan Başkan Tuna, 70'li yıllardan itibaren hızlanarak süregelen göç olgusunun yarattığı gecekondulaşma ve çarpık yapılaşmayla ilgili konuşarak, bu sürecin rant odaklı şehirleşmeye kadar vardığını söyoedi.

“RANTA GEÇİT YOK”

İmar planları konusunda ilçe belediyelerinin sadece görüş ve teklif verme imkanı olduğunu dile getiren Başkan Tuna, “Göreve geldikten sonra rant esaslı emsal artışları ölmüştür. İzin vermeyeceğiz. Şunu söylemek istiyorum; öyle sıkıntılı yerler var ki, dubleks konutların olduğu alanlarda, bazı parsellerde 20-30 katlı binalar çıkmış. Vatandaş şehrin merkezinden uzak, sakin, bahçeli bir evim olsun istemiş ancak hemen yanında devasa bloklar. Bu hak mı, adalet mi?” dedi.

MAHALLE KÜLTÜRÜNÜN ÖNEMİ

İnsan odaklı şehirleşmenin önemine vurgu yapan Başkan Tuna, mahalle kültürünün önemine şu sözlerle değindi;

“Mahalle kültürünü yaygınlaştırmamız gerekiyor. Mahallelerimizde kimse kimseyi tanımıyor. Mahalle kültürü olacak ki insanlar birbirleriyle sosyal iletişim kursun. Bu yok olunca gençlerdeki internet bağımlılığı gibi muhtelif sıkıntılar bundan kaynaklanıyor.”

 

ULAŞTIRMADA ÖNCELİK RAYLI SİSTEMLERDE

Nüfus artışı ve göçün dikkate alınarak Başkent’te raylı sistemlerin yaygınlaştırılmasının önemli olduğunusöyleyen Başkan Tuna, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile de raylı sistemler konusunda görüştüm. Aydınlıkevler-Siteler-Kuyubaşı- Havaalanı Hattı, Etlik Hastanesi-Forum  Ankara  Hattı, Dikimevi-Mamak Hattı ve Söğütözü-ODTÜ Hattı hükümet programına alındı” diye konuştu.

 


Geri Dön