25 / 04 / 2024

Ankara’ya alternatif yollar yapılmalı!

Ankara’ya alternatif yollar yapılmalı!

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’a ziyarette bulundu. Bezci, “Şehir hastaneleri faaliyete geçmeden önce Ankara’ya alternatif yollar yapılmalı'' dedi.



Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, yönetim kurulu ve meclis üyeleriyle birlikte Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

 

ATO heyetinin çalışmaları hakkında bilgi alarak görüş ve önerilerini dinleyen Bakan Arslan, heyet üyelerinin tek tek aktardığı konular hakkında notlar aldı ve “ATO ile her zaman güzel diyaloglarımız oldu. Sektörün içinden gelenlerden bilgi alarak düzenleme yaptığımızda yeni sıkıntılara sebep vermiyor. O yüzden önerilerinize her zaman açığız” dedi.

 

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci konuşmasına 65’inci hükümetin hayırlı olmasını dileyerek başladı.  Bezci, işadamlarının aktarmalı uçuş nedeniyle bir gün gidiş bir gün de gelişe zaman harcayarak iki tam gününü yolda kaybettiğini belirterek, Bakan Arslan’dan Ankara’ya 2,5-3 saatlik uçuş mesafesindeki rotalara direkt uçuş gerçekleştirilmesi konusunda destek talep etti.

 

Başkent’te yapımı devam eden iki şehir hastanesinin faaliyete geçmesiyle birlikte Eskişehir Yolu ile Etlik bölgesinde trafik sorunu başgöstereceğine dikkat çeken Bezci, “Şehir hastaneleri faaliyete geçmeden önce Ankara’ya alternatif yollar yapılmalı. 2011 yılında ODTÜ’nün altından tünel yol geçmesi konusunda öneride bulunmuştum. Dönemin ODTÜ rektörü de projeyi beğenmişti. ODTÜ’nün altından geçecek yolla Malazgirt Bulvarı, Angora Bulvarı ile birleştirilip alternatif yol oluşturulabilir. Ayrıca yolun diğer tarafına da bir viyadük yapılarak trafik sıkışmasının önüne geçilebilir” dedi.

 

Kazan’da bulunan Uluslararası Lojistik Üssü’nün aktif bir şekilde faaliyetlerini sürdürdüğünü aktaran ATO Başkanı Bezci, “Lojistik üssümüzün yakınında askeri havaalanı bulunuyor. Buraya kargo uçakları için iniş izni verilirse  Ankara  lojistik merkezi haline gelebilir” diye konuştu.

 

ATO heyetinde yer alan meclis ve komite üyeleri iştigal alanlarıyla ilgili sektörel sorunlarını Bakan Arslan’a ilettiler. Bu sorunlar arasında, Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan Yatırım Teşvik Paketi’nde yer alan ticari araç yenilenmesinde ÖTV muafiyetinin sürücü kursları eğitim araçlarına da uygulanması, kaza yapmış araçlarında yeniden araç muayenesi sonrası trafiğe çıkartılması, ticari araç sürücülerinin psiko-teknik değerlendirme uygulaması ve denetimleri konuları yer aldı. 


Geri Dön