18 / 04 / 2024

ANKOMAK 2016 Fuarı açıldı!

ANKOMAK 2016 Fuarı açıldı!

Uluslararası İş Makinaları, Yapı Elemanları ve İnşaat Teknolojileri Fuarı – ANKOMAK; 21.kez kapılarını açtı. 350 katılımcı firmanın yer aldığı fuara 80 ülkeden 25 bin ziyaretçi gelmesi hedefleniyor.



Sektöründe Avrasya bölgesinin uluslararası platformu olma niteliği taşıyan ANKOMAK 2016'da inşaat sektörünün yanı sıra madencilik, doğaltaş ve tünelcilik makinaları sektörüyle ilgili ürün, hizmet ve teknolojiler sergileniyor. T.C. Ekonomi Bakanlığı ve OAİB'nin desteğiyle ANKOMAK, 35 ülkeden yurtdışı alım heyetlerini ağırlayacak.


Türkiye’nin lider sektörlerinde lider fuarlar düzenleyen ITE Turkey bünyesinde yer alan EUF – E Uluslararası Fuarcılık tarafından 2 yılda bir düzenlenen Uluslararası İş Makinaları, Yapı Elemanları ve İnşaat Teknolojileri Fuarı – ANKOMAK, 21. kez kapılarını açtı. Ülke ekonomisinin önemli yapı taşlardan inşaat, madencilik, doğaltaş ve tünelcilik makinaları sektörünün bir araya getiren fuar, 5 gün boyuna sektörün nabzını tutarak 350’den fazla firmayı 80 ülkeden 25.000 ziyaretçiyle bir araya getirecek.


ANKOMAK 2016’da sektör temsilcilerine yeni satın alma, iş geliştirme, yeni iş ve işbirliği fırsatları yaratılması amacıyla düzenlenen "Yurtdışı Alım Heyetleri Programı" ise, T.C. Ekonomi Bakanlığı ve OAİB'nin desteğiyle bu yıl 35 ülkenin katılımıyla gerçekleştiriliyor. Yurtdışı Alım Heyetleri Programı kapsamında; Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Avusturya, Azerbaycan, Birleşik Arap Emirlikleri, Belçika, Bosna Hersek, Bulgaristan, Cezayir, Çek Cumhuriyeti, Fas, Fransa, Gürcistan, Hırvatistan, Hindistan, Hollanda, Irak, İngiltere, İran, İspanya, İsrail, İtalya, Kanada, Katar, Kuveyt, Macaristan, Makedonya, Mısır, Polonya, Sırbistan, Suudi Arabistan, Türkmenistan, Ukrayna, Ürdün ve Yunanistan'dan katılım gösteren heyet sektörün büyümesine katkı ve ihracatın artmasına ivme sağlamayı hedefliyor.


ITE Turkey İş ve İnşaat Makinaları Grup Direktörü Nezih Çağın; “Uluslararası İş Makinaları, Yapı Elemanları ve İnşaat Teknolojileri Fuarı – ANKOMAK; 32 yılı aşan geçmişiyle dünyada ve özellikle de Avrasya bölgesinde önemli bir ticari platform oluşturuyor. İnşaat sektörünün önemli yapı taşları arasında yer alan iş makinaları sektörü, her geçen gün giderek büyüyen inşaat sektörü, kentsel dönüşüm ve mega projelerle büyüme ivmesini hızlandırıyor. Türkiye, iş makinaları imalat sanayisinde Avrupa’nın 9. büyük ülkesi ve Çin’den ve Hindistan’dan sonra son 8 yıldır en hızlı büyüme oranına sahip ülke konumunda. Türkiye’de 45 yıldır iş makineleri imal ediliyor. İnşaat makinaları sektörü aynı zamanda ihracat konusunda da Türkiye ekonomisine katkı sağlıyor. İş makinaları sektörü, 25’i AB ülkeleri olmak üzere, 127 ülkeye ihracat yapıyor. ANKOMAK kapsamında gerçekleşen “Yurtdışı Alım Heyetleri Programı”nın yaratacağı iş hacmi, yeni iş ve işbirlikleri ile sektörün Avrupa’da dördüncü, Dünya’da ise on birinci olan sıralamasını da yükseltmesine katkı sağlayacağı inancındayız. Gelişmişlik ve ekonomi düzeyi göstergeleri arasında yer alan iş ve inşaat makineleri ve ekipmanları sektörü, pazar büyüklüğü bakımından ülkemizin, Çin ve Hindistan sonrasında en hızlı büyüyen pazar olması ve 2023 yılında Avrupa’da birinci, dünyada ise altıncı sıraya ulaşmasını bekliyoruz ”dedi.


ITE Group’un “İş makinaları ve yapı elemanları” alanında 8 ülkede düzenlediği, bölgelerinin en büyükleri olan 10 fuar sayesinde sektöre özel bir uzmanlığı yer alıyor. ITE Turkey ise ANKOMAK fuarı ile Türkiye ve Avrasya Bölgesi’nde 32 yıllık tecrübeye ve uzmanlığa sahip bulunuyor. ITE Group’un sağladığı güçlü küresel ağ ile ITE Turkey’in deneyimi ve portföyünü birleştiren ANKOMAK, sektör için daha güçlü bir sinerji yaratmaya devam edecek.


www.ankomak.com


Haber AA'da şu şekilde yer aldı


İnşaat, madencilik, doğaltaş ve tünelcilik sektörlerini tek bir çatı altında toplayan "Uluslararası İş Makinaları, Yapı Elemanları ve İnşaat Teknolojileri Fuarı - ANKOMAK" ziyaretçilerine 21'inci kez kapılarını açtı.


EUF-E Uluslararası Fuarcılıktan yapılan açıklamaya göre, İstanbul Fuar Merkezinde (CNR Expo) ziyaretçilerini bekleyen fuar, sektörün nabzını tutarak 350'den fazla firmayı bir araya getirdi. Fuara, 80 ülkeden 25 bin ziyaretçinin gelmesi bekleniyor.


5 gün sürecek fuar kapsamında, sektör temsilcilerine satın alma, iş geliştirme, yeni iş ve iş birliği fırsatları yaratılması amacıyla Ekonomi Bakanlığı ve Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri (OAİB) desteğiyle "Yurtdışı Alım Heyetleri Programı" da düzenleniyor. Programa 35 ülke katılmakta.


Programa Almanya, ABD, Avusturya, Azerbaycan, Birleşik Arap Emirlikleri, Belçika, Bosna Hersek, Bulgaristan, Cezayir, Çek Cumhuriyeti, Fas, Fransa, Gürcistan, Hırvatistan, Hindistan, Hollanda, Irak, İngiltere, İran, İspanya, İsrail, İtalya, Kanada, Katar, Kuveyt, Macaristan, Makedonya, Mısır, Polonya, Sırbistan, Suudi Arabistan, Türkmenistan, Ukrayna, Ürdün ve Yunanistan'dan katılım gösteren heyetler sektörün büyümesine katkı sunmayı ve ihracatın artmasına ivme sağlamayı hedefliyor. 

- "İş makineleri sektöründe 2023'te Avrupa birinciliğini hedefliyoruz"

Fuara ilişkin değerlendirmelerde bulunan ITE Turkey İş ve İnşaat Makinaları Grup Direktörü Nezih Çağın, fuarın, 32 yılı aşan geçmişiyle dünyada ve özellikle Avrasya bölgesinde önemli bir ticari platform oluşturduğunu belirterek iş makineleri pazarının, her geçen gün gelişen inşaat sektörü, kentsel dönüşüm ve mega projelerle büyüme ivmesini hızlandırdığını bildirdi.


İş makineleri imalat sanayisinde Avrupa'nın 9'uncu büyük ülkesi olan Türkiye'nin Çin ve Hindistan'la birlikte son 8 yıldır en hızlı büyüme oranına sahip ülke konumunda olduğu bilgisini veren Çağın şu ifadeleri kullandı:


"Türkiye'de 45 yıldır iş makineleri imal ediliyor. Aynı zamanda ihracat konusunda Türkiye ekonomisine katkı sağlayan iş makineleri, 25'i AB ülkesi olmak üzere, 127 ülkeye ihraç ediliyor. Aynı zamanda ANKOMAK kapsamında gerçekleşen Yurtdışı Alım Heyetleri Programının yaratacağı iş hacmi, yeni iş ve iş birlikleri ile sektörün Avrupa'da 4'üncü, dünyada ise 11'inci olan sıralamasını da yükseltmesine katkı sağlayacağı inancındayız. Gelişmişlik ve ekonomi düzeyi göstergeleri arasında yer alan iş ve inşaat makineleri ve ekipmanları sektörü, pazar büyüklüğü bakımından ülkemizin, Çin ve Hindistan sonrasında en hızlı büyüyen pazar olması ve 2023 yılında Avrupa’da birinci, dünyada ise altıncı sıraya ulaşmasını bekliyoruz."


AA


Geri Dön