26 / 04 / 2024

Annemin evini kredi ile alabilir miyim?

Annemin evini kredi ile alabilir miyim?

Konut kredisi ile bankalar, mesken sahibi olmak isteyen kimselerin uzun vadede düşük faiz oranları ile nakit ihtiyacı karşılanıyor. Peki, kredi herkese verilir mi? Siz de "Annemin evini kredi ile alabilir miyim?" diyorsanız, işte yanıtı..



Annemin evini kredi ile alabilir miyim?

Konut kredisi ile bankalar, mesken sahibi olmak isteyen kimselerin uzun vadede düşük faiz oranları ile nakit ihtiyacı karşılanıyor.Ancak, konut kredisi her başvuran kişiye kullanıdırılmıyor.


Konut kredisi verilecek kimselerde aranan özellikler bankadan bankaya değişmek ile birlikte genel olarak aradıkları bazı ortak koşullar bulunuyor.


Bu nedenle bir bankanın onay vermediği konut kredisi başvurusuna diğer bir banka onay verebiliyor. Kredi kullandırılacak kimselerde aranan ortak şart, kişinin kredi geçmişinin temiz olması. Ayrıca kredi kullanılacak meskenin de ekspertiz tarafından onaylanması.


Peki, konut kredisi akraba arasında yapılan satışlarda kullanılabiliyor mu? Siz de "Annemin evini kredi ile alabilir miyim?" diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Bankalar, aile içinde ve akrabalar arasında yapılan konut devirlerinde kredi kullandırmıyor. Bunun nedeni ise aslında nakit paraya ihtiyacı olan kimsenin ihtiyaç kredisini değil de; bu krediye nazaran daha yüksek meblağ içeren ve ödemelerinin ise uzun vadede yapıldığu konut kredisinin tercih edilmesi.


Bu nedenle, bu şekilde yapılan akrabalar arası hileli satışlar da akraba arası konut satışlarında konut kredisi kullanımına engel teşkil ediyor.


Konut kredisi başvuru şartları nelerdir?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön