29 / 03 / 2024

Ant Yapı her koşulda yatırıma devam etti!

Ant Yapı her koşulda yatırıma devam etti!

ANT Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Okay EQ İnsan ve Yaşam Dergisi'ndeki yazısında geçmişten bugüne Ant Yapı'yı anlattı. İşte Mehmet Okay'ın o yazısı..



Sevgili Ant Yapı Dostları, bugünleri anlamak için isterseniz biraz nostalji yapıp, hafızalarımızı biraz zorlayarak 15 yıl geriye gidelim… 


Yıl 2001… Bir anda kitaplar havada uçuştu, koalisyon hükümeti ve Cumhurbaşkanı tartışması neticesi zaten kötü giden ekonomi iyice kaosa girdi ve Türkiye Cumhuriyeti, tarihinin en büyük krizi ile karşı karşıya kaldı… 


Döviz iki misline çıkıp, tavan yaptı… 

Faizler bir anda mislilerle ifade edilen oranlara çıktı… 

Bu arada biz de Ataşehir’de 7000A projesine yeni başlamış, temelleri atmış, satışa çıkmak üzere idik ve bir anda bu kaosun içinde karar almak durumunda kaldık; durmak veya devam etmek arasında! Fazla düşünmedik her ne şartta olursa olsun, bu ülkeye ve de bu ülkenin insanına güvenmek şarttı… Öyle de yaptık ve yatırıma devam kararı aldık. 

Sizler de aynı düşünce ile bizlere destek oldunuz ve sonunda zamanında biten güzel ve maddi olarak da çok kazandıran bir yatırım yapmış oldunuz… 

Geçmişe bakıp o günleri düşününce; hep beraber iyi ki de öyle yapmış, bu ülkeye güvenerek o ortamda yatırıma devam etme kararı almışız diyoruz. 

Aynı şekilde 8 yıl öncesine yani 2008 yılına gidersek bu sefer de dünya tarihinin en büyük ekonomik krizi ile karşılaştık birden bire… 

Biz yine yatırımlar peşinde idik. Antrium projesinin son konutlarını satarken Anthill projesine yeni başlamış ve aynı ikilemde kalmış, tabii ki de aynı kararı vermiş, sonunda çok başarılı bir proje gerçekleştirmiş idik. 


Tabii ki bu arada yurtdışındaki işlerimize de, tabiri caiz ise iki el ile sarılıp çok büyük başarılara imza atarak ülkemize döviz kazandırmaya devam ettik. 

Sonuç olarak her zaman, her koşulda, hep beraber bu ülkeye ve bu ülkenin insanına güvendik. Hep beraber yatırımlara devam ettik ve öğrendik ki türbülans-kaos-kriz adı her ne olursa olsun bu ortamlarda doğru yatırım yapmak her zaman, her anlamda kazandırıyor. 


Böyle davranmasaydık ne bugünlere gelebilirdik ne de kendimizi korumuş olurduk, tersine her anlamda geri kalıp bu ülkeye faydalı olmak bir yana zarar vermiş olurduk, üstüne üstlük bu ülke üzerinde kötü emelleri olanlara da hizmet etmiş olurduk. 

Bizler ve Ant Yapı dostları her dönemde, her koşulda doğru olanı yaptığımıza inandık ve gördük ki hem kendimiz hem ülkemiz kazanmış. 

Her zaman olduğu gibi yine pozitif düşünüp, gelecek nesillere güçlü, yaşanabilir bir ülke bırakmak adına yatırımlara devam ediyoruz çünkü başka çaremiz yok! 

Çünkü bu ülkenin petrolü, gazı, aman aman madenleri yok! Tek çaremiz çalışıp üretmek, her zaman dediğimiz gibi başka böyle güzel bir ülke; Türkiye yok! Neyse ki bu ülkenin hiçbir zorluktan yılmayan ataları gibi her koşulda bu ülkeye güvenen çalışkan, pozitif düşünen çok güzel insanları var… 

En önemlisi arkadan gelen ve Ata’mızın gençliğe hitabesinde bahsettiği gibi “Muhtaç olduğu kudretin damarlarındaki asil kanda mevcut” olduğunu bilen yeni bir nesli var. 

Bu vesileyle Cumhuriyet Bayramı’nızı kutlar, esenlikler dileriz.


Ant Yapı EQ İnsan ve Yaşam Dergisi / Mehmet Okay 


Geri Dön