19 / 04 / 2024

Ant Yapı projelerini bugüne odaklı gerçekleştiriyor!

Ant Yapı projelerini bugüne odaklı gerçekleştiriyor!

Ant Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Okay, geçmişe bağlı kalmadan bugüne odaklı yaşamak gerektiğini belirterek, Ant Yapı'nın da bu felsefeyle projeler gerçekleştirdiğini söyledi.





Yoğun bir yılın ortasındayız ve biraz durup nefes almak için en uygun zaman, içinde bulunduğumuz yaz ayları...


Dergimizin bu sayısında gerek yurtiçi gerekse yurtdışı devam eden projelerimizdeki gelişmeler ile bu yaz için önerdiğimiz gezilecek, görülecek yerler yanında kendi kendimize terapi yapmanın yollarını gösteren bir teknik "şimdi ve burada" konusunu işliyor; okumanızı ve de uygulamanızı tavsiye ediyoruz.


Özetle konu; yoğun tempo içinde, bulunduğumuz zaman ile bağlantımızı kesiyoruz ve kısaca kendimizi unutuyoruz. Bu teknik "Farkındalık" başlığı altında, dikkatimizi şimdiki zamana yöneltmeyi ve anı yargılamadan kabul etmemizi böylece de üzerimizdeki ruhsal ve bedensel sıkıntılardan kurtulmayı hedefliyor...


Goethe'nin "Hiçbir şey bugünden daha değerli değildir" sözünde bahsettiği gibi hayatın bir yarış değil her saniyesinin tadı çıkarılması gereken bir yolculuk olduğunu akıldan çıkarmamalıyız...


Dün düşten ibaretti, yarınsa yalnızca bir hayal, bugünü iyi yaşamak dünü tatlı bir düş, yarını ise umut dolu kılar, o yüzden bugüne iyi bakalım felsefesini hiçbir zaman unutmayalım.


Gereğinden fazla özlersek dünü ve de hak ettiğinden fazla düşünürsek yarını hiç hak etmediğimiz kadar kötü yaşarız bugünü!


Bugünümüzü çalan iki hırsız varmış; birincisi geçmişe duyduğumuz pişmanlık, İkincisi geleceğe ilişkin kaygılarımız.


Bugün bir daha olamayacağınız kadar gençsiniz, en azından onun hatırı için bugünü iyi kullanalım ve de unutmayalım ki bugün geri kalan yaşamımızın ilk günüdür.


Bu özlü sözlerden sonra kendi kendimize terapiye başlıyor ve hiç unutmuyoruz "Bugün" çok kıymetli "Şimdi ve Burada".


Ant Yapı ekibi olarak bizler de bu felsefeye uyarak Bugün'ümüze odaklanıyor ve güzel işler gerçekleştirmeye devam ediyoruz...


Fark etmeyi unutmayacağınız en güzel Bugünlerin sîzlerin olması dileklerimizle...


Mehmet OKAY


Geri Dön