25 / 04 / 2024

Antalya Adrasan’a imar planı müjdesi!

Antalya Adrasan’a imar planı müjdesi!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Adrasan'a imar planı müjdesi verdi.



Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO)  Meclis Toplantısı’na katıldı. Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, KUTSO üyelerine seslenen Başkan Türel, sorularını da cevapladı. Kumluca’nın kış aylarında Türkiye’nin sebze ve meyve deposu olduğunu söyleyen Türel, “Kumluca üretmezse bugün Türkiye’yi bırakın Avrupa bile aç kalma tehlikesi ile karşı karşıya kalabilir” dedi.



Söylediklerimizden fazlasını yaptık

 

Meselelere hep çözüm odaklı yaklaştıklarını ve hiç bahane üretmediklerini dile getiren Türel, “Yaptıklarımızla da hiç yetinmedik. Hep daha iyisini, daha güzelini yapma gayreti içerisinde olduk. Seçim kitapçığımı başucumdan hiç eksik etmedim. Hamdolsun söylediğimizden fazlasını yapmışız. 19 kavşak yapacağız demişiz 27 kavşağımız olmuş. Biz söz verdik mi Allah’ın izniyle yapma noktasında size karşı bir mahcubiyet duymadık, yapamayacağımız sözü de vermedik” dedi.

Hedef 24 hali 11’e düşürmek


Türkiye’nin sebze ve meyve üssü konumunda olan Antalya’ya çağdaş ve modern haller kazandırdıklarını belirten Türel, “Kumluca’da Mavikent ve Beykonak hallerini Beykent adı altında birleştirdik. Hedefimiz Antalya’daki 24 hali, 11’e düşürmek. Böylelikle komisyoncunun da bu noktada kazancı artmış olacak. Tüccarımızın gücü artacak” şeklinde konuştu.

Merkezde ne varsa ilçelerde de o oluyor

Beykonak sahil projesi ile Kumluca’nın sosyal yaşama önemli katkılar sunduklarını söyleyen Başkan Türel, “Antalya’nın merkezinde ne varsa ilçelerde de olacak mantığıyla çalışıyoruz. Antalya’da Konyaaltı Sahili varsa Kumluca’da da Beykonak sahili beraberinde oluyor” dedi.


Adrasan’a imar planı sözü


Başkan Menderes Türel, Adrasan’a imar planı müjdesi de verdi. Türel, şöyle konuştu: “Aslında biz Adrasan imar planını tamamlamıştık. Planı tamamladıktan sonra mahkemeye gidenler oldu. 18 uygulamasında mahkemenin iptal kararı karşısında sıkıntıya düştük. O iptal kararındaki gerekçelerle yeni plan hazırladık ve bakanlığa gönderdik. Adrasan kültür ve turizm gelişme alanı olduğu için plan onay yetkisi Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda. Bakanlık planı onayladığında 18 uygulamasına yeniden başlayacağız. Bu sorunu bizim dışımızda kimse çözemez. İnşallah planı onaylatırsak, ben kolay kolay söz vermem, Adrasan’ın imar sorununu 2019 içerisinde çözeriz.”
 


Geri Dön