29 / 03 / 2024

Antalya Adrasan'a imar müjdesi!

Antalya Adrasan'a imar müjdesi!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, turistik Adrasan Mahallesi'ne ilişkin yeni imar planını onay için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na gönderdiklerini açıkladı.



Atalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Meclis Toplantısı'na katıldı. 

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, KUTSO üyelerine seslenen Başkan Türel, gelen soruları cevaplandırdı. Kumluca'nın kış aylarında Türkiye'nin sebze ve meyve deposu olduğunu söyleyen Türel, “Kumluca üretmezse bugün Türkiye'yi bırakın Avrupa bile aç kalma tehlikesi ile karşı karşıya kalabilir" şeklinde konuştu.

Adrasan'a imar planı müjdesi veren Türel, şu açıklamalarda bulundu:

"Aslında biz Adrasan imar planını tamamlamıştık. Planı tamamladıktan sonra mahkemeye gidenler oldu. 18 uygulamasında mahkemenin iptal kararı karşısında sıkıntıya düştük. O iptal kararındaki gerekçelerle yeni plan hazırladık ve bakanlığa gönderdik. Adrasan kültür ve turizm gelişme alanı olduğu için plan onay yetkisi Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda. Bakanlık planı onayladığında 18 uygulamasına yeniden başlayacağız. İnşallah planı onaylatırsak, ben kolay kolay söz vermem, Adrasan'ın imar sorununu 2019 içerisinde çözeriz."
 


Geri Dön