29 / 03 / 2024

İzmir Osmangazi'ye imar müjdesi!

İzmir Osmangazi'ye imar müjdesi!

İzmir Bayraklı Belediyesi, Osmangazi Mahallesi'nde 4 bin 332 metrekare alana yapılan kapalı pazar yerini muhteşem bir açılışla hizmete soktu. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Osmangazi’de oturan vatandaşlara imar müjdesi verdi.



Osmangazi Pazaryeri’nin açılışına Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, eşi Bahriye Karabağ, CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper, CHP  İzmir  Milletvekili Mustafa Balbay ve çok sayıda vatandaş katıldı. Başkan Karabağ, pazar yerinin açılış kurdelesini vatandaşlarla birlikte kesti. Açılışta Tepecik Senfoni Orkestrası şarkılarıyla açılışa gelenleri coşturdu, ünlü sanatçı Faruk Demir’in şarkıları ise beğeniyle takip edildi. Açılışta konuşan Başkan Hasan Karabağ, “Osmangazi; Mansuroğlu, Manavkuyu gibi hata yaparak bize bağlayanlara ‘Allah razı olsun’ dediğim üçüncü mahallemiz oluyor. İyi ki bağlamışlar sizi. Böyle hata yapmaya devam etsinler” dedi.


“SOKAK ARASI PAZAR YERLERİNDEN KURTULUYORUZ”


Başkan Karabağ, Osmangazi Pazaryeri’nin yapmaya iki yıl önce niyetlendiklerini belirterek, “Yarısı bizim, yarısı Milli Emlak’ın olan arsa yüzünden bugün açılışını yapıyoruz. 4 bin 332 metrekare büyüklüğünde bir pazar yeri. Yakında otoparkını da devreye sokacağız. Giyim pazarı yeri olarak kullanılan bölümün de üzerini kapatacağız. Mahalle arasında açılan Osmangazi pazarından kurtulmanın sevincini buradaki hemşehrilerimizle birlikte yaşıyoruz” diye konuştu.


OSMANGAZİYE DE İMAR MÜJDESİ VERDİ


Bayraklı’da imar planlarını değiştirdiklerini anlatan Başkan Karabağ, Osmangazi’de oturan vatandaşlara müjde verdi. Karabağ, “İlk olarak Tepekule ve Çay Mahallerinde değişikliğe gittik. Burada yüksekliği 10 kata çıkardık. Kısa sürede büyükşehir belediye meclisinden çıkacak. Bir aylık askı süresi var. Osmangazi’de imarlı yapıların az olduğu bölgelerde çalışma yapıyoruz. Buraların da imarını değiştireceğiz” dedi.


“HATA YAPAN ELLERİ DERT GÖRMESİN”


“Osmangazi; Mansuroğlu, Manavkuyu gibi hata yaparak bize bağlayanlara ‘Allah razı olsun’ dediğim üçüncü mahallemiz oluyor. İyi ki bağlamışlar sizi. Böyle hata yapmaya devam etsinler” diyen Başkan Karabağ, sözlerine şöyle devam etti: “Şimdi de, ‘biz bu üç mahalleyi nereden verdik, geri alalım’ demeye başlamışlar. O da ayrı bir dert. Herhalde kimse Bornova’ya geri gitmek istemez. Biz Bayraklılı olmaktan mutluyuz, öyle değil mi?” Başkan Karabağ’ın bu sorusuna açılaşa gelenler hep bir ağızdan “Evet” diyerek cevapladı.


“PROJELERİMİZ SÜRÜYOR”


Başkan Karabağ, Osmangazi’de çok fazla arsa olduğuna dikkat çekti. Karabağ şunları söyledi: “Buralara ‘belediye neden bir şeyler yapmıyor?’ diye aklınıza soru gelebilir. Çoğu bizim değil. Özel mülkiyet. Bize ait bölgelerin parklarını tek tek yapıyoruz. Osmangazi’de yaklaşık 4 bin metrekare büyüklüğünde bir park yaptık. Yakında açacağız. Park alanlarını genişletmeye devam edeceğiz. Okul alanı ayırdık. Güneş Kent’in olduğunu bölgede. Milli Eğitim’e tahsis ettik. Bekliyoruz. Ulaşımla ilgili sıkıntıların tümünü muhtarımızla birlikte büyükşehirde çaba göstereceğiz. Doğalgazla ilgili yapılması gerekenleri alıyoruz. Belediye hizmet binamızı yaz sonu sahildeki yeni binamıza taşıyoruz. Osmangazi’deki binamızı engelliler merkezi haline getireceğiz. Veznelerimiz orada açık olacak. Manavkuyu Merkez İlköğretimin karşısına çok güzel bir proje yapacağız. İçinde nikah salonları, konferans salonu, kurs odaları, yüzme havuzu olacak. Ruhsatı alındı. İnşallah temelini atacağız. Temel atarken masraf olmasın diye tören yapmıyoruz. Bittikten sonra açalım diyoruz. Bir halı saha sözü vermiştim. Teknik arkadaşlara baktıracağım, kapalı alanın üzerine bir halı saha yapabilirsek gençlere bir halı saha yapmış olacağız.”


FARUK DEMİR SAHNE ALDI


Başkan Karabağ’ın konuşmasının ardından ünlü sanatçı Faruk Demir sahne aldı. Demir sevilen şarkılarını Bayraklılar için seslendirdi. Demir, “Çok güzel bir proje olmuş. Bu pazar yeri Osmangazi’nin yıldızının parlamasını sağlayacak. Başkan Karabağ neredeyse biz onun yanındayız. Göğsümü kabartan, dik duruşuyla, çizgisiyle ilçemize, ilime, bölgemize katkısı olan bir isim” dedi.


4 BİN 332 METREKARELİK DEV ALAN


İdari binaların da bulunduğu pazaryeri üç kısımdan oluşuyor. 4 bin 332 metrekare alana sahip pazar yerinde zabıta, güvenlik odaları, bay ve bayan tuvaletleri de yer alıyor. Ayrıca pazar yerinde 16 araç kapasiteli bir de otopark bulunuyor.




Yenigün



Haber Yeni Asır Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Bayraklı Belediyesi'nin Osmangazi Mahallesi'nde inşa ettiği kapalı pazar yeri dün törenle açıldı. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, açılışta Çay ve Tepekule mahallelerine imar müjdesi verdi. Karabağ, bu ayki belediye Meclis toplantısında bu iki mahallede 10 kata kadar yapılaşma izni getirecek imar düzenlemesi yapacaklarını açıkladı.


'Böyle hataya can kurban!'


CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'ın da katıldığı açılış töreninde daha önce Ardahan'dan milletvekilliği de yapan sanatçı Faruk Demir sahne aldı. Tepecik Senfoni Orkestrası'nın seslendirdiği şarkılar ile başlayan törende Bayraklılılar, gönüllerince eğlendi. Osmangazi'de halka dönük hizmetlerin devam edeceğini ifade eden Başkan Hasan Karabağ, "Bayraklı sınırlarını belirlerken hata yaptılar. İyi ki de hata ettiler. Böyle hataya can kurban. Bize yanlışlıkla verdikleri Zeytinlik, Çukurmahalle ve Mansuroğlu mahallelerini Manavkuyu'dan farksız hale getireceğiz" dedi.


Askı süresi beklenecek


Karabağ, Haziran ayı meclis gündeminde Çay ve Tepekule mahallerinin imar durumunu görüşeceklerini belirterek, "Yukarı doğru 10 kat imar izni çıkaracağız. Karar alındıktan sonra 1 ay askı süresi var. Ardından itiraz olmaz ise karar yürürlüğe girer" dedi. Başkan Karabağ'ın ardından sahne alan Faruk Demir, Aşık Mahzuni Şerif'in "Sarı Saçlım Mavi Gözlüm" isimli türküsünü seslendirirken pazar yerindeki kalabalık da türküye eşlik etti. 4 bin 332 metrekare alana sahip pazar yerinde zabıta ve güvenlik odaları da yer alıyor. Ayrıca pazar yerinde 16 araç kapasiteli bir de otopark bulunuyor.


'Demir'li açılış


Açılış töreninde sahne alan sanatçı Faruk Demir, CHP'nin yaklaşık 10 yıldır kendi sesinden "Sarı Saçlım Mavi Gözlüm" isimli türküyü birçok platformda kullandığını dile getirerek serzenişte bulundu.

"Ama ne var ki sadece Bayraklı Belediye Başkanımız Hasan Karabağ beni etkinliklerine davet ediyor ve sizinle canlı olarak görüşebiliyorum" diyen Faruk Demir, "Başkanımız Hasan Karabağ, dik duruşu ile göğsümüzü kabartıyor.Ona yapılan salvolar boşuna. Biz her zaman başkanımızın arkasındayız" diye konuştu.


Yeni Asır


Geri Dön