26 / 04 / 2024

Duraliler'e imar müjdesi geldi!

Duraliler'e imar müjdesi geldi!

Duraliler'e imar müjdesi geldi. Kepez Belediye Meclisi, Duralilerin imar planlamasının yapılması sürecini başlattı. Kepez Belediye Meclisi'nin Kasım ayı olağan toplantısı 21 gündem maddesi ile gerçekleşti.



Kepez Belediye Meclisi, Toprak Koruma Kurulu ve kamu yararı kararlanılın alınmasını gündemine alarak Duralilefin imar planlamasının yapılması surecini başlattı. Kepez Belediye Meclisi nin Kasım avı olağan toplantısı 21 gündem maddesi ile gerçekleşti. 

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü. başkanlığında toplanan mecliste, ilk olarak Sayıştay Başkanlığı nın 2013 yılı denetim raporu görüşüldü. Olumlu görüşlerin yer aldığı raporla ilgili meclis üyeleri bilgilendirildi. 


Ban Çevre Yolu açılması dönük kaıar Kepez Belediye Meclisinde, Duraliler Mahallesi'nin imar probleminin çözümüne yönelik adım da atıldı. 

Dural iler Mahallesinle. Karayolları Bölge Müdürlüğünce planlanan Batı Çevre Yolu'nun etkiledim alanı içerisinde yer alan 178 hektarlık alanla ilgili Toprak Koruma Kurulu'ndan tarım dışı kullanım amaçlı kararın. İçişleri BakanTütüncü, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: " Aldığımız karar. Balı Çevre Yolu'n un, Kepez bölümünün açılmasını sağlayacak imar planlarının hazırlanmasına dönüktür. Yine aldığımız bu kararla, Dimililer Mahallesi nin imar planlamasının yapılması ile alakalı süreci resmen başlattık. Daha öncede Avni Tolunay Mahallesi nin yıllardır beklenti* olduğu imar uygulamasıyla ilgili çalışmayı gerçekleştirmiştik. 5 bin ölçekli nazını imar planı, Büyııkşehir Meclisi'nden geçti. Binlik ölçekli planla ilgili meclisimiz gerekli kararlan alacağız. İki komşu mahalle Duralilerve Avni Tolunay'm. imar problemini ortadan kaldıracağız. Bölgede, şehirle, insanla, tabiatla birbirlerinin hukuklarını zedelemeyecek şekilde güzel bir planlama çalışması gerçekleştiriyoruz." Haber Merkezi Komşu mahallelerin imar problemi çözülüyor lığından ise kamu yararı karannın alınması isteği oy birliği ile kabul edildi. 

Toprak Koruma Kurulu ve kamu yararı kararlan, söz konusu alanın imar planında yol ve yerleşim alanı olarak ayrılması için alınacak. 


Antalya İleri


Geri Dön