26 / 04 / 2024

Antalya Akkent Sitesi çökme tehlikesiyle karşı karşıya!

Antalya Akkent Sitesi çökme tehlikesiyle karşı karşıya!

Antalya’nın Kızıltoprak Mahallesi’ndeki Akkent Sitesi dökülmeye başladı. Yıkılma riski olan binada yaşayanları ölüm korkusu sardı



Elazığ depreminin ardından Antalya'da riskli binalar tek tek tespit edilirken bazı binaların kendiliğinden yıkılıyor. Muratpaşa ilçesi Kızıltoprak Mahallesi 914 sokakta yer alan Akkent Sitesi A Bloğu'nda tehlike sürüyor. Balkon betonlarının koptuğu binanın duvarları çatladı. 3 katlı olmasına rağmen bina her an göçme riskiyle karşı karşıya.

ANLAŞAMIYORLAR

Sabah'ta yer alan habere göre; Akkent Sitesi'nin 6'şar daire olmak üzere 5 bloktan meydana geldiğini söyleyen vatandaşlar, Allah'a emanet yaşadıklarını belirtti. Dairelerde yaşadıklarını anlatan site sakinleri, "Daire sahipleri arasında bir türlü uzlaşma sağlanamıyor. Bütün bloklar depreme gerek kalmadan yıkılacak. Çünkü hepsi üflesen yıkılacak durumda Acil önlem alınmalı" ifadelerini kullandı.

FELAKET YAŞAMAYALIM

Dairelerde yaşayan kiracı ve ev sahipleri, bir felaket yaşanmasından korktuklarını sözlerine ekledi. En küçük sallantıda bile uykularının kaçtığından anlatan vatandaşlar, "Bölgeden bir kamyon geçse sallanıyoruz. Depreme gerek kalmadan bir gece ansızın binalar başımıza yıkılacak. Dökülen betonların birinin üzerimize gelmesinden korkuyoruz. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü devreye girmeli" açıklamasında bulundu.


 


Geri Dön