28 / 03 / 2024

Türk Telekom binası çökme tehlikesiyle karşı karşıya

Türk Telekom binası çökme tehlikesiyle karşı karşıya

Küçükyalı Türk Telekom'un arkasına kazılan temel, binayı çökme tehlikesiyle karşı karşıya getirdi



Küçükyalı Adnan Kahveci Caddesi civarında oturanlar, şu günlerde endişeli bir bekleyiş içinde. Çünkü caddede bulunan dev bir bina her an çökme tehlikesiyle karşı karşıya. Hem de Türk Telekom binası. Kurumun hemen yanına yapılan inşaatın temel kazma çalışmalarıyla birlikte, bu caddede oturan vatandaşları da bir korku sardı. Temel derinleştikçe korkunun boyutu da büyüyor. İnşaat alanında hiçbir önleyici tedbirin alınmaması da endişeleri haklı çıkarıyor. Kazı çalışmalarıyla birlikte Türk Telekom binasının neredeyse temel katı ortaya çıkmış durumda.

Hiçbir önlem yok

Vatandaşların söylediğine göre binadan çatırtı sesleri de geliyor. Temel kazısının binayı tehdit ettiğini söyleyen vatandaşlar, bir facia yaşanmaması için yetkililere başvurmuşlar ancak hiçbir sonuç alamamışlar.

Binaya herhangi bir destek çalışması yapılmadan yan tarafındaki inşaatın yapımı devam ediyor. Sadece birkaç tahta ile sözde önlem alınmış. Ancak bu tahtaların koca Telekom binasını taşıması mümkün değil. Türk Telekom binasının başlarına yıkılmasından korkan Küçükyalı sakinleri hemen bir önlem alınmasını istiyorlar.

Önünden bile geçemiyorlar

Bu durum yüzünden Türk Telekom'daki işlemlerini ileri bir tarihe erteleyn vatandaşlar,"Değil binanın içine girmek, önünden geçmeye bile korkuyoruz. Sürekli çatırtı sesleri geliyor. Bu şekilde inşaat çalışması olmaz. Bunun büyük bir tehlike olduğunu ilgili kimseler görmüyorlar mu? Ya burada üzücü bir olay yaşanırsa hesabını kim verecek?" sözleriyle tepkilerini dile getiriyorlar.

Gazete Habertürk


Geri Dön