28 / 03 / 2024

Antalya Aksu Belediye Meclisi'nde imar konuşuldu!

Antalya Aksu Belediye Meclisi'nde imar konuşuldu!

Aksu Belediye Meclisi mart ayı olağan toplantısını gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Halil Şahin’in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda ilçe ile ilgili önemli kararlar alındı.



Toplantının başında grup sözcüleri Ankara’da yaşanan patlamadan dolayı duydukları üzüntüleri dile getirirken, 8 Mart nedeniyle kadınlar gününü ve 14 Mart tıp bayramını kutladılar. Sözcülerin konuşmalarına Başkan Şahin de katılarak patlamadan duyduğu üzüntüyü dile getirdi, kadınlar gününde belediye olarak güzel bir organizasyona ev sahipliği yapılacağını duyurdu ve Tıp Bayramını kutladı.

Aksu Belediye Meclisi mart ayı toplantısını gerçekleştirdi. Aksu Belediyesi sınırları içinde bulunan mahallelerde cadde, sokak ismi olmayan ve büyük karmaşaya sebep olan cadde ve sokaklara isim verilmesi ile ilgili çalışmalar meclis toplantısında gündeme geldi. Konu, İmar komisyonuna havale edildi. İlk etapta Solak, Yenidumanlar, Dumanlar, Gökdere ve Alaylı mahallelerinde arazide açık olup da cadde, sokak ismi olmayan yolların isimlendirilmesi ve buna bağlı olarak da güncel adres veri tabanı oluşturulması çalışmalarına başlanıldı. Pilot bölge olarak seçilen bu beş mahalle dışındaki diğer mahalleler de gelecek aylardaki meclis gündemlerine alınarak bu konudaki güncelleme işlemleri tamamlanmış olacak.


Aksu Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen güreş etkinliklerinin düzenlendiği bölgeyi kapsayan imar planı yapılması ile ilgili kamu yararı konusu da meclis gündemine geldi. İmar Komisyonuna havale edilen konu bölgenin hem belediyenin spor etkinlikleri hem de gençlerin yararlanabileceği bir spor kompleksi olarak planlanmasının önünü açacak.


HASTALARA ÖZEL ÖNEM


Aksu ilçesi sınırları içinde ikamet eden hasta ve engelli vatandaşları evden sağlık birimine, sağlık biriminden sağlık birimine, sağlık biriminden eve taşımak amacıyla bir hasta nakil aracı alınması konusu meclis gündemine alınarak görüşüldü. Söz konusu gündem maddesi Plan ve bütçe komisyonuna havale edildi.


BELEDİYE, EXPO’YA HAZIRLANIYOR


Aksu Belediyesi sınırları içerisinde yapımı hızla devam eden ve 23 Nisan 2016’da açılacak olan EXPO 2016 fuar alanı güzergahında yer alan Berberoğlu çarşısının kötü görünümden kurtarılması için de belediye tarafından çarşının boyatılması ile ilgili konu mecliste gündeme geldi. Söz konusu gündem maddesi İmar ile Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi. Konuyla ilgili açıklamaya yapan Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, EXPO’nun bölgeye çok büyük katkılar sağlayacağını, fuar alanının binlerce kişi tarafından ziyaret edilmesinin ön görüldüğünü dolayısıyla EXPO güzergahı üzerinde yer alan Berberoğlu çarşısının kötü görünümden kurtarılması gerektiğini, hem ülkemiz hem de turizm açısından bu konunun çok önemli olduğunu dile getirdi. Şahin, “Vatandaşlarımız ile el birliği içerisinde ilçemizi güzelleştirmek adına belediyemiz tarafından her türlü katkıyı vermeye hazırız” dedi. 


Akdeniz Gündem 


Geri Dön