27 / 04 / 2024

Antalya Aksu üst geçidi köprüden geçecek!

Antalya Aksu üst geçidi köprüden geçecek!

Aksu üst geçidinde raylı sistemin unutulduğu iddiasını yanıtlayan Karayolları Bölge Müdürü dere yatağı nedeniyle projenin değiştiğini tramvayın köprünün üzerinden geçeceğini söyledi



Antalya'da raylı sistemin ikinci etap çalışmaları devam ederken hattın Aksu'da nereden geçeceği ile ilgili iddia gündeme adeta bomba gibi düştü. İddianın sahibi İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Cem Oğuz raylı sistem ikinci etap projesinin Aksu'daki köprülü kavşağa takıldığını iddia etti. Oğuz'un, "Aksu'da köprülü kavşak yapılırken tramvay hattı unutulmuş" iddialarına cevap Karayollar Bölge Müdürü Şenol Altıok'tan geldi. 


BELEDİYE İLE KOORDİNELİYİZ 

Altıok, böyle büyük bir projede, raylı sistem gibi bir ayrıntının unutulması ihtimalinin söz konusu olmadığını açıkladı. Altıok, raylı sistemin geçeceği güzergahta tüm kavşaklarda raylı sistemi dikkate aldıklarını, Demokrasi Kavşağı'nda alttan geçen yolun ortasında raylı sitem için köprü inşa ettiklerini, Altınova Kavşağı'nda da orta alanda raylı sistem için yer ayırdıklarını söyledi. Altıok, Aksu'daki durumun ise zemin problemleri nedeniyle yapılan proje değişikliğinden kaynaklandığını ifade derek "Hazırlanan ilk projede, raylı sistemin Aksu'da Perge yol ayrımına gelmeden yolun kuzey tarafına geçmesi ve EXPO alanına kadar yolun kuzeyinden gitmesi planlanmıştı. Ancak uygulama projeleri yapılırken, Aksu'dan Tehnelli deresine doğru akan dere yatağı üzerinden geçen bu raylı sistem hattında zemin problemleri yaşanacağı düşünüldüğü için proje değişikliği yapıldı." Altıok, "Bu değişiklik Aksu'da köprülü kavşağın yapımının ardından yapıldı. Altyapı Genel Müdürlüğü tarafından, raylı sistemi mevcut köprülerin üzerinden geçirilmesiyle ilgili proje değişikliği bilgisi verildi. Şimdi uygulama projeleri hazırlanıyor. Statik olarak raylı sistemin mevcut köprülerin bir şeridini kullanarak geçmesinde sakınca yok" diye konuştu. 


3 GELİŞ-3 GİDİŞ OLACAK 

Aksu'da katlı kavşağın 3 geliş- 3 gidiş olduğunu hatırlatan Şenol Altıok, "Yolda orta şeritte ve yanlarda bulunan boş bölümler de yola dahil edilecek" dedi. Altıok, İMO'nun iddia ettiği gibi 'unutulma' gibi bir durumun olmadığını belirterek, "İnşaat Mühendisleri Odası, Karayolları Müdürlüğü ile çok kolaylıkla irtibat kurabilmesi gereken bir kurum. Projelerimizi ilgilendiren konularda bizimle de iletişime girmeleri daha doğru olur" dedi. 


OĞUZ İKNA OLMADI 

Yapılan açıklama İMO Başkanı Cem Oğuz'u ise ikna etmedi. Köprülü kavşak üzerinde raylı sistem için hat ayrılmasının doğru olmayacağını savunan Oğuz, "Eğer yol daralacaksa, o zaman köprülü kavşağın yapılmasının bir anlamı kalmayacak. En doğrusu proje yapılırken köprülerin arasının raylı sistem için açılmasıydı" ifadesini kullandı. 


Sabah Gazetesi


Geri Dön