25 / 04 / 2024

Antalya Aksu'ya 150 yataklı fizik tedavi hastanesi mi yapılacak?

Antalya Aksu'ya 150 yataklı fizik tedavi hastanesi mi yapılacak?

Aksu Belediye Meclisi Ekim ayı olağan toplantısını Belediye Başkanı Halil Şahin başkanlığında gerçekleştirdi. Başkan Şahin'in açıklamalarının ardından konu imar komisyonuna havale edildi.



Toplantıya başlarken başta Başkan Şahin olmak üzere tüm partilerin grup sözcüleri geçen dönem Aksu Belediye Meclis üyesi olan Ahmet Tektaş'a ve terör olayları nedeniyle şehit düşen polis ve askerlere rahmet diledi. 

Başkan Şahin toplantı sonrasında ise pazar günü yapılacak olan güreşlere tüm meclis üyelerinin gelerek ev sahipliği yapmasını istedi. 

Mecliste Başkan Şahin, Sevgi Köyü alanından tahsis edilen 59 dönümlük alana yapılacak olan fizik tedavi hastanesi hakkında da bilgiler verdi. 

Aksu Belediye Meclisi bu ayki toplantısını gerçekleştirdi. 11 gündemin yer aldığı mecliste gündem maddeleri arasında yer alan fizik tedavi hastanesi hakkında Başkan Şahin meclis üyelerini bilgilendirdi. Başkan Şahin, Pınarlar devlet Ormanında 160 dönüm alan üzerine yapılacak olan hastanenin alt yapı çalışmalarının bittiğini ve hastanenin 2016 yılı yatırım programına alınacağını ifade ederek, Sevgi Köyünden tahsisi edilen 59 dönüm alan üzerine de Sağlık Bakanlığı'nın 150 yataklı fizik tedavi hastanesi yapmayı istediğini ifade etti. Bununla hastane alanında iki farklı sağlık tesisi olacağını dile getiren Başkan Şahin'in açıklamalarının ardından konu imar komisyonuna havale edildi. Mecliste farklı iddialara konu olan evsel katı atık tarifelerinin belirlenmesi konusunda da meclis üyelerine açıklamalar yapıldı. 

Temizlik İşleri Müdürü Esen Bacak, yasa gereği bu konunun gündeme geldiğini açıkladı. Başkan Şahin ise yasaya uyulmazsa belediyeye kamu borcu çıkabileceğini anlatarak, "Biz sorumluluğumuzu yerine getirelim, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı fiyat tarifesinin belirlenmesini istiyor. Biz belirleyelim yasayı uygulayıp uygulamama Büyükşehir Belediyesi yetkisinde. Onlar daha önce olduğu gibi ücret alınmayacağını açıklarlarsa bu onların bileceği bir iş. 

Ama biz üzerimize düşen görevi yapalım ki daha sonra kamu borcu çıkmasına neden olmayalım" dedi. 


"GÜREŞTE HEPİMİZ EV SAHİBİYİZ"

Pazar günü yapılacak olan yağlı pehlivan güreşlerine meclis üyelerinin tamamını davet eden Başkan Şahin, "Dışardan bir sürü misafirimiz gelecek. Bizler yönetimiyle, meclis üyeleriyle, personeliyle, basınıyla o gün orada ev sahibi konumunda olacağız. 

Bu nedenle güreşlerde birlikte olalım. Aksu'muza yakışır bir organizasyon yapalım" şeklinde konuştu. 



Antalya Akdeniz Güncel 


Geri Dön