26 / 04 / 2024

Antalya Ali Çetinkaya Kentsel Tasarım Projesi'nde sona doğru!

Antalya Ali Çetinkaya Kentsel Tasarım Projesi'nde sona doğru!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Ali Çetinkaya Caddesi’ni bir çekim merkezi haline dönüştürmek için başlattığı kentsel tasarım projesinde sona geldi.



Kentteki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Antalya Büyükşehir Belediyesi, Şarampol Caddesi’nde olduğu gibi Ali Çetinkaya Caddesi’ni de bir cazibe merkezine dönüştürmek için hummalı çalışmalarına devam ediyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Antalya Ali Çetinkaya Caddesi, “Güneş Doğudan Yükseliyor” sloganı ile Doğu Garajı Projesi kapsamında yeniden düzenleniyor. Dünyanın ilk müze konseptli caddesi olarak dizayn edilen projede kapsamında cadde üzerindeki binaların cephe boyama işleri de tamamlandı. 


Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in ‘Antalya’nın en değerli köşesinden biri haline gelecek’ dediği Ali Çetinkaya Caddesi, proje tamamlandıktan sonra kentin yeni çekim merkezi olacak. Dünyada müze konsepti ile tasarlanan ilk cadde olan Ali Çetinkaya Caddesi boyunca 7 sergi küpü bulunacak ve Doğu Garajı kazısında çıkan tarihi eserlerden bir kısmı burada sergilenecek. 


Geri Dön