26 / 04 / 2024

Antalya Alzheimer Hasta ve Hasta Yakını Merkezi açıldı!

Antalya Alzheimer Hasta ve Hasta Yakını Merkezi açıldı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi sosyal belediyecilik kapsamında önemli bir projeyi daha hayata geçirdi. 'Mavi Ev' Antalya Alzheimer Hasta ve Hasta Yakını Merkezi yerli ve yabancı bilim insanlarının da yakından takip ettiği törenle hizmete açıldı.



Antalya Büyükşehir Belediyesi sosyal belediyecilik kapsamında önemli bir projeyi daha hayata geçirdi. 'Mavi Ev' Antalya Alzheimer Hasta ve Hasta Yakını Merkezi yerli ve yabancı bilim insanlarının da yakından takip ettiği törenle hizmete açıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, bir Alzheimer hastası babanın evladı olduğunu hatırlatarak, "Bu konunun ne kadar sıkıntılı olduğunu yaşamış bir insanım. Bu konuların çok da reklamıyla uğraşmayız. Sadece hizmet vereceğimiz hedef kitlemize ulaşmamız bizim için kafidir" şeklinde konuştu.


GÖRÜLMEYENİ GÖRMEK

Antalya'da bir çığır açıldığına dikkat çeken Başkan Türel, "Sağlık yatırımları, devletin tedavi hizmetleri, bizim engelli hizmetleri çok görünür hizmetler değildir. İki kaldırım yapmak, iki yeri boyamak belki daha çok göze batar ama bizim görevimiz görüleni göstermek değil. Görülmeyeni görülebilir hale getirmektir. Sosyal hizmetlerin yeri her zaman bir başkadır" ifadelerini kullandı. Başkan Türel yerli ve yabancı bilim adamları ile Mavi Ev'i gezerek, yetkililerden bilgi aldı.


Sabah


Geri Dön