19 / 04 / 2024

Antalya Aquarium, dünyanın 5. büyüğü olacak!

Antalya Aquarium, dünyanın 5. büyüğü olacak!

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından 29 Kasımda temeli atılacak Antalya Aquarium, 5 milyon litrelik ana tank büyüklüğüyle Avrupanın 2nci, dünyanın 5inci büyük akvaryumu olacak



Antalya Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Arapsuyu Olbia Kanyonunda yap işlet devret modeliyle yapılacak Antalya Aquariumun temeli 29 Kasım Salı günü atılacak. 12 bin metrekare kapalı alanda tasarlanan dev akvaryum kompleksinde, 5 milyon litre su kapasiteli Avrupanın en büyük ikinci akvaryum tankının içinde, 131 metrelik uzunluğuyla Avrupanın en uzun akvaryum tüneli yer alacak. Köpek balıkları için özel tasarlanmış akvaryum tankıyla ziyaretçileri adeta su altında keşfe çıkaracak Antalya Aquariumda, dünya denizleri, Türkiye denizleri, nehirler, göller, zehirli türler ve denizanaları gibi 36 temada akvaryumlar bulunacak. Antalya Aquarium, ana tank büyüklüğü ile Avrupanın 2nci, dünyanın 5inci büyük akvaryumu olacak. İhaleyi alan Antalya Aquarium şirketi, 25 yıl süreyle kompleksi işletecek.

Emniyet, güvenlik için muhtarları muhbir yapıyor

Antalya Emniyet Müdürlüğü tarafından kent güvenliğini sağlamak amacıyla, 163 muhtarın katılımıyla Muhtarlarla Çözüm Toplululuğu oluşturuldu. Toplantıda topluluğun işleyişiyle ilgili bilgi veren Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Taha Gün, Antalya Emniyet Müdürlüğü sitesinde muhtarlar için ayrı bir bölüm oluşturulduğunu ve muhtarların bu bölüme kendilerine verilen şifreyle girerek mahallesinde güvenlikle ilgili yaşadığı sorun ve görüşlerini kendilerine iletebileceğini söyledi.

Muhtarların ihbar ya da isteklerine 30 gün içinde cevap verileceğini anlatan Gün, muhtarın aciliyeti olan bildirimleri 155 Polis İmdat Hattına yapması, bunun dışında somut olmayan, araştırılması gereken ihbarların da internette yapılması gerektiğini vurguladı. Antalya Emniyet Müdürü Vekili Oğuz Oral Aydın da, Antalyayı her yıl 10 milyondan fazla turistin ziyaret ettiğini, ileri bir kent güvenlik sisteminin işletilmesi için son 2 yılda 6sı Avrupa Birliği tarafından örnek gösterilen 40 sosyal projeyi hayata geçirdiklerini belirtti.


Geri Dön