20 / 04 / 2024

Antalya Boğaçayı Projesi'nde çalışmalar başladı!

Antalya Boğaçayı Projesi'nde çalışmalar başladı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Nisan ayı meclis toplantısı gerçekleşti. Toplantıda, Boğaçayı projesi için start verildiği belirtildi.



Antalya Büyükşehir Belediyesi Nisan ayı meclis toplantısı Menderes Türel Başkanlığı'nda belediye hizmet binasında dün gerçekleştirildi. Gündem dışı konuşmalar sırasında parti grupları Suriye'ye yapılan kimyasal saldırıyı kınadı. Ak Parti grup sözcüsü Bahattin Bayraktar, 'insanlık nerede diye haykırmak istiyorum" derken, CHP grup sözcüsü Cansel Çevikol Tunca; Suriye'de yaşananları insanlık ayıbı olarak nitelendirip, "Bütün insanlığı duyarlı olmaya davet ediyorum" dedi. 


SANDIĞA GİDİN ÇAĞRISI 

Gündem dışı konuşmalarda yaklaşan anayasa referandumuna da değinildi. CHP Grup Sözcüsü Çevikol, tüm vatandaşları 16 Nisan günü oy kullanmak üzere sandığa davet ederek, 'Partiler arası bir seçim değil Anayasamızla ilgili yasama,yürütme, yargı erkinin birleşmesi noktasında Vatandaşlarımızdan siyasetin en önemli öğesinin vatandaş olduğunu göstermelerini istiyorum. Sonuç ne olursa olsun vatanımız için hayırlısı olsun. Yargı bağımsızlığın olduğu bir Türkiye'de yaşamak istiyoruz" şeklinde konuştu. 


FAALİYET RAPORU TARTIŞILDI 

Mecliste dikkat çeken bir diğer konu ise 2016 yılı faaliyet raporu oldu. AKP ve MHP grubunun olumlu baktığı rapora CHP grubundan ret cevabı geldi. CHP Gıup Sözcüsü Cansel Çevikol Tunca; geçtiğimiz aylarda görüşülen performans raporunda yer alan projelerin faaliyet raporunda yer almadığına dikkat çekerek, "Faaliyet raporunda, performans raporunda yer alan projelerle çelişen rakamlar mevcut. Dolayısıyla bir açık mevcut" dedi. Aynca Konyaaltı ilçesi ve diğer ilçelerde yapılması planlanan projelenin ne zaman hayata geçeceği konusunda da bilgi almak isteyen Çevikol, planlanan proje sayısı ile hayata geçirilen proje sayısında da çok büyük farklar olduğunu dile getirdi. 


SİNEĞİN YAĞINI ÇIKARTIYORUZ 

Sonrasında kısa bir açıklama yapan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, "2016 faaliyet rapora tam bir başarı öyküsü haline geldi. Geçmişle kıyasladığımız zaman mukayese kabul edemeyecek kadar yatırımların olduğu çok önemli bir rapor. '2016 yılı bütçesini 1 milyar 460 milyon TL olarak öngördük. Yüzde 92'lik bir gerçekleşme oldu. Bizden önceki gerçekleşme oranlarına bakıldığı zaman bunlar iftihar rakamlarıdır. Başarıda finans yönetimi olmazsa olmazımız. Sineğin yağını çıkartacak hassasiyeti gösteriyoruz" şeklinde konuştu. 


BOĞAÇAYI'NDAN GÜZEL HABER 

Çevikol'un Konyaaltı ve diğer ilçelerin projeleri hakkındaki sorusunu da yanıtlayan Türel, "Konyaaltı Sahili'nde yürütmekte olduğumu projelerimiz vardı. Bu uygulama projesi devam ediyor. İhaleye alıcı çıkmayınca kendimiz yapmaya karar verdik. Çok hızlı ilerliyoruz. Proje aşaması bitmek üzere. Turizm sezonu bittikten sonra inşaatına başlayacağız. 2018'e kadar sahil düzenlemesi bitmiş olacak. Boğaçayı projemizin de bugün itibari ile startını verdik. Alt yapı çalışmaları ile ilgili mutabakat tamamlandı. DSİ ile alışmalarımız bugün itibariyle başlamış bulunuyor. Kurvaziyer liman projesi bakanlıkta onaylanmak üzere" dedi.



Antalya Ekspres Gazetesi


Geri Dön