25 / 04 / 2024

Antalya Büyükşehir Belediyesi 1. Sokak'ı çiçeklendiriyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi 1. Sokak'ı çiçeklendiriyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı, Antalya kent merkezindeki caddeleri değiştirmeye devam ediyor. Prof. Dr. Mustafa Akaydın'ın talimatıyla Antalya 1.Sokak rengârenk çiçek ve üçgen kumaşlarla gölgelendiriyor...



Antalya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı, Prof. Dr. Mustafa Akaydın'ın talimatıyla kent merkezindeki caddeleri küçük dokunuşlarla güzelleştirerek, hayat vermeye devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi'nin rengârenk 600 şemsiye ile gölgelendirdiği Şemsiyeli Sokak kentin en çok ziyaret edilen noktası haline gelmişti. Esnafın yüzünü güldüren, ziyaretçilerin fotoğraf çektirmeden ayrılamadığı konsept caddeye kardeş geliyor. Büyükşehir Belediyesi, yıkılan eski valilik binası arkasındaki 1. Sokak'ı rengârenk çiçek ve üçgen kumaşlarla gölgelendiriyor. 


Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından başlatılan çalışmalar kapsamında ilk etapta sokağın her iki kolu boyunca renkli kumaşlardan üçgen formunda gölgelikler monte edildi. Çalışmalar esnaf ve halkın beğenisini topladı. Sokağm orta birleşim bölgesinde ise yine renkli kumaşlardan çiçek formunda gölgelikler yapılacağı kaydedildi. 1. Sokak'a hayat verecek kentsel tasarım uygulaması, insanları güneşten korurken, rengârenk görünümüyle ziyaretçilerine sıcaklık verecek. Estetik uygulama, sokaktaki esnafa ve çevresine büyük bir ekonomik değer de katacak. 


Günboyu Gazetesi


Geri Dön