19 / 04 / 2024

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Alanya'da arazi satacak!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Alanya'da arazi satacak!

Alanya Meclisi ve Antalya Meclisi'nin CHP'li üyesi Demirci, gündemin 10. ve 11. maddelerinde Ağrı'nın Patnos ilçesi ile bu ilçeye bağlı Dedeli beldesinin Antalya Büyükşehir'in kardeş şehir olmasına karar verilmesine tepki gösterdi.



Alanya Belediye Meclisi ve Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi'nin CHP'li üyesi Erkan Demirci, önceki gün devamı yapılan Büyükşehir Meclisi'nde gündemin 10. ve 11. maddelerinde Ağrı'nın Patnos ilçesi ile bu ilçeye bağlı Dedeli beldesinin Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin kardeş şehir olmasına karar verilmesine tepki gösterdi. Hem Patnos'a hem de Dedeli beldesine Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin toplamda 4 milyon 300 bin TL tutarında kent mobilyası, kültür ve yaşam merkezi yapılmasına karar verilmesine de tepki gösteren CHP'li Demirci, "Bu gündem maddesinde, CHP Grubu olarak Antalya'nın acil yatırıma ihtiyacı olan başta İbradı ve Gündoğmuş olmak üzere pek çok ilçe olduğunu ve Antalya'nın kaynaklarının kendi ilçelerine aktarılmasının daha doğru olacağını söyleyerek itiraz ettik ama gündem maddeleri AKP'nin oylarıyla kabul edildi" dedi.


'BÜYÜK ÇELİŞKİ VAR'

Demirci, "Görevi olmamasına rağmen kıt maddi kaynaklarını Ağrı'nın ilçe ve beldelerine aktarmakta sakınca görmeyen Büyükşehir Belediyesi, gündemin 18. maddesinde ise 33'ü Alanya'da olmak üzere kendi mülkiyetindeki toplam 79 taşınmazın satışı için encümene yetki devrini talep etti. Bir taraftan yatırım yapmak için maddi kaynak yaratma gerekçesiyle Alanya'nın ve diğer ilçelerin öz kaynakları satılıyor, diğer taraftan görev alanı dışındaki diğer belediyelere kaynak aktarılıyor. Bu büyük bir çelişkidir" diye konuştu.


'TEKER TAKIP GÖTÜRECEKLER'

Satışı istenen taşınmazların büyük bir çoğunluğunun Büyükşehir Yasası öncesi ilgili köy tüzel kişiliklerine aitken, yasanın yürürlüğe girmesinden sonra Antalya Valiliği Devir Tasfiye Komisyonu tarafından Büyükşehir Belediyesi'ne devredilen taşınmazlar ile eski beldelerde imar uygulaması sonucunda kazanılan taşınmazlar olduğunu belirten Demirci, "Bu nedenle Büyükşehir Belediyesi tarafından önem arz etmese de, ilgili köyler, yani mahalleler açısından önemli olan ve halkın malı olan bu taşınmazların satışının yapılmasını doğru bulmadığımı ifade etmek isterim. Yapılan bu yanlıştan bir an önce dönülmesini umuyorum. Alanya'daki bazı caddelerin ve eski belediye binalarının 2014'te Büyükşehir'e devri gerçekleştiği zaman 'Teker takıp götürecek değiliz' diyorlardı ya, sanırım bu kez teker takıp götürecekler" dedi.


Haber Alanya 


Geri Dön