26 / 04 / 2024

Antalya Çalkaya'nın imar planına onay!

Antalya Çalkaya'nın imar planına onay!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı düzenlendi. Toplantıda, Aksu Çalkaya Bölgesi’nde kentsel yenileme alanı ilan edilen alanda imar planları oybirliği ile kabul edildi.



Antalya Büyükşehir Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleşti. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel Başkanlığı’nda düzenlenen toplantıda, Aksu Çalkaya bölgesinin imar planı konuşuldu.

Antalya Ekspres Gazetesi'nde yer alan habere göre, Çalkaya Bölgesi’nde kentsel yenileme alanı ilan edilen alanda imar planları oy çoğunluğuyla kabul edildi. Başkan Menderes Türel, gündem maddeleri hakkında görüşlerini belirtti.

Antalya’nın 30 yıllık sorunu çözüldü

Konu ile ilgili olarak imar komisyonu üyelerine teşekkürlerini ileten Türel, “Ancak biz Çalkaya’yı bir imar planlama bürosuna teslim etmemeyi tercih ettik. Kendi bünyemizde yaptığımızda bu işin çok daha az sorunlu ya da sorunsuz biteceğini biliyorduk. Bugün geldiğimiz noktada da teşekkürler bize. Doğru bir karar verdiğimizi teyit ediyoruz. Bundan sonra Çalkaya’ya yönelik bir kanun çalışması gerekiyor. Yarın Ak Partili Antalya milletvekillerimizle Ankara’da temaslarımız olacak kanunun bir an önce mecliste çıkarılması hususunu takip ediyoruz. Neticeye kavuşturacağız. Antalya’nın 30 yıla yakın çözülememiş bir sorunu da yaklaşık 12 binden fazla mülkiyet sahibini ilgilendiren bir sorunu da çözmüş olmanın haklı gururunu hep birlikte yaşayacağız. Hepimize hayırlı olsun” şeklinde konuştu. 

Antalya Havalimanı için inceleme

Antalya Havalimanı’nın genişlemesine yönelik çalışmaların Çalkaya planında göz önüne alınıp alınmadığı sorulan Türel, “Havaalanımızın genişlemesine yönelik biliyorsunuz çalışmaları bakanlığımız yürütüyor. Kamulaştırmayla ilgili çalışmalar bedellerinin ödenmesi hususu da tamamlandı. Aslında bizim askeri pisti de düşündüğümüzde 3 pistimiz var. Geleceğe yönelik mevcut alan içerisinde kamulaştırmalarda yapıldığı ve yapılmakta olduğu için mevcut alanda zaten gelecek perspektifi bakanlıkça düşünüldüğünü ön görüyorum. Arkadaşlarımız sizin de söylediğiniz perspektifte bir kere daha gözden geçirsinler” cevabını verdi.

Antalya için tarihi adım

Bölgede yer alan arazi üzerinde finans merkezi kurulması için çalışmalar içinde olduklarını söyleyen Türel, “Havaalanın yanı başında bu kadar değerli bir arazinin son derece önemli bir şekilde geleceğe yönelik planlanması Antalya’nın geleceği açısından önem arz ediyor. Alanın yüzde 24’ü konut, yüzde 33 ticari konut, plan hükümlerinde ve plan raporlarında ticaret alanlarında havaalanın ihtiyacı olan destek ünitelerinin yer alabileceği hüküm altındaymış. Bunlar Antalya’nın geleceğine yönelik atılmış tarihi adımlardır” açıklamasında bulundu.


Geri Dön