29 / 03 / 2024

İmpo İmar 20 yılda 20 bin hektar alanın imar planı ve imar denetimini gerçekleştirdi!

İmpo İmar 20 yılda 20 bin hektar alanın imar planı ve imar denetimini gerçekleştirdi!

Türkiye’de bugüne kadar yaklaşık 20 bin hektar alanın imar planı ve imar denetimini gerçekleştiren İmpo İmar, 22 tane Zeytinburnu ilçesi kadar alanın imar planına imza attı.



İmpo İmar 20 yıldır kentlerin geleceğine imza atıyor. İlk olarak İstanbul’da Eyüp ilçesi ve Beyoğlu ilçesi Sütlüce Mahallesi imar planlarını hazırladı. İmpo İmar YK Başkanı Hüseyin Oflaz, halen yerel yönetimlere, özel sektör şirketlerine ve Türkiye’ de 10 GYO’dan 7’sine imar planı yaptıklarını açıkladı.




Yerel yönetimler eliyle uygulanmakta olan kent imar planlarının gizli kahramanlarından İmpo İmar, belediyeler ve özel şirketler için verdiği planlama hizmetiyle, kurulduğu 1996 yılından bu yana yaklaşık 20 bin hektar alanın imarı planı ve denetimini gerçekleştirdi. Şehir Plancısı Hüseyin Oflaz tarafından kurulan İmpo İmar Limited Şirketi, İstanbul’da bugün turizm bölgesi olarak yükselmekte olan Haliç’in iki kıyısına birden imza atan şirket olarak dikkat çekiyor.

“6 İlçenin Planlaması Bizde”

İmpo İmar Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Oflaz, ilk olarak İstanbul ‘da 1997 ve 2001 yıllarında Haliç’in iki kıyısının imarını gerçekleştirmiş olmanın gururu ile kurulduğu günden bu yana Türkiye’nin birçok kentinde imar planlaması gerçekleştirdiklerini açıkladı. Halen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kapsamında Türkiye deki 6 ilçenin planlamasını yapmakta olduklarını ifade eden Hüseyin Oflaz, imar planlaması yaparken o bölgenin, o kentin 20-25 yıl sonrasını hayal ederek hareket ettiklerini söyledi.

Oflaz, “Eyüp ve Sütlüce’de 1997 ve 2001 yılında yaptığımız planın meyvelerini şimdi görüyorsunuz. O tarihlerde her iki taraf da sanayi alanıydı. Mezbahalar vardı, oralara girilmeye korkuluyordu. Tespit yapmaya nasıl gideceğiz diyorduk. Bugün o bölge turizm alanı oldu. Buna benzer bir örnekle, bugün elimizde çalışmaları süren ilçelerin planlarının sonuçlarını da 5-6 yıl sonra almış olacağız “ dedi.  

İmpo İmar halen Adıyaman’ın Balkar ilçesinde 540 hektar büyüklüğündeki alanın revizyon imar planı çalışmasını yürütüyor.

“Planlamaya Halkın Katılımı Bizim İçin Önemli”

Çalışma sistemleri hakkında bilgi veren Hüseyin Oflaz şunları söyledi:

“Kent kalitesini yükselten toplumlar, daha mutlu, daha gelişmiş nesiller yetiştirebilmekte, bu da o toplumun bir bütün olarak ileriye gidebilmesine imkan vermektedir. İmpo İmar olarak, biz bu sorumluluğun farkındayız. 1996’dan günümüze kadar birçok yerde kent bütününe ilişkin imar planları yaptık.  Halen Türkiye’nin doğusunda, batısında, kuzeyinde 6 ilçenin birden imar planlama çalışmalarını sürdürüyoruz.  Özel sektöre de ellerindeki gayrimenkulleri daha verimli hale getirebilmeleri için proje geliştirme hizmeti veriyoruz. Yine belediyeleri imar planı denetleme hizmeti de sunuyoruz. Devlet ihale yasasına göre imar planlama hizmeti ihale ile sağlanıyor. İmar planı hizmeti kapsamında bölgeye gidip incelemeler yapıyoruz. Halkın katılımı bizim için çok önemli. Sivil toplum kuruluşları,  muhtarlar, belediyeler vs. görüşerek onların beklentilerini ölçüyoruz. Çünkü imar planı işi hak doğurucu, hak azaltıcı bir hukuk işlemidir. Biz hukukla beraber yürüyerek tasarımı yaparken bu beklentileri ortaya koymaya çalışıyoruz. Bu süreç 6 ay ile 1 yıl arası bir zamanımızı alıyor”

Özel Sektörden Yılda 30 Dosya Geliyor

Kadrolarında Şehir ve Bölge Plancıları, Harita Mühendisleri, Avukatlar, Değerleme Uzmanları gibi teknik adamların çalıştığını anlatan Hüseyin Oflaz, özel sektörden de yılda en az 30 dosya ile ilgilendiklerini belirtti. İmar konusunda sorun yaşayan şirketlerin kendilerini bulduğunu anlatan Oflaz, “İmar planlarında sıkıntıları olan şirketler bizim gibi yetkili plancılara gelerek plan yaptırıp belediyelere teklif sunmaktadırlar. Şu anda Türkiye’deki 10 Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’ndan 7’sine biz hizmet sunuyoruz” diye konuştu.


Hüseyin Oflaz kimdir? Tıklayın ve öğrenin!


Geri Dön