25 / 04 / 2024

Antalya Deepo Tünel Geçiş projesi Büyükşehir Meclisi'nde tartışıldı!

Antalya Deepo Tünel Geçiş projesi Büyükşehir Meclisi'nde tartışıldı!

Antalya Deepo Kavşağı'na yapılan tünel geçiş projesi ve yollarla ilgili Büyükşehir Meclisinde tartışıldı. Türel, “Sıkıntıları biliyoruz ancak bu konuda çaresiz kaldık” dedi



CHP’li Meclis üyesi Oytun Eylem Doğmuş ise konunun daha öncede gündeme geldiğini ve çekince koyduklarını hatırlatarak, “Deepo’ya giriş ve çıkışlarda sorunlar var. Çözümlenmesi lazım” diye konuştu.


Antalya Büyükşehir Belediyesi Temmuz ayı devam meclisi Menderes Türel başkanlığında ASAT toplantı salonunda gerçekleştirildi. Meclisin açılışında 15 Temmuz akşamı gerçekleştirilen kanlı darbe ile ilgili AK Parti, CHP ve MHP’nin grup sözcülerinin ortak imza koyduğu ortak bildiri Başkan Menderes Türel tarafından okundu. Türel, Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclisi olarak,  ihanet çetesinin kanlı darbe eylemini nefretle lanetlediklerini belirterek, şu açıklamayı yaptı: “Darbeye karşı ortak mücadele kararlılığımızı, seçimle göreve gelmiş Gazi TBMM'nin ve Hükümetin yanında olduğumuzu, yüce milletimize ve demokrasi sevdalısı Antalya halkına bir kez daha bildiriyoruz. Dış destekle ve paralel terör örgütü organizasyonuyla  gerçekleştirilen darbe girişiminin başarısız olmasında en büyük faktör,  aziz milletimizin, Sayın Cumhurbaşkanımızın, Hükümetimizin, siyasi partilerimizi, TSK komuta kademesinin, sivil toplum örgütlerimizin, medyamızın darbeye karşı kararlı  duruşu, yani birlik ve beraberlikle milli iradeye sahip çıkmaları olmuştur.”


AZİZ MİLLETİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUZ


“Demokrasiye bağlılığını göstererek, ihanet çetesini ve dış destekçilerini bozguna uğratan aziz milletimize teşekkür ediyoruz. Kanlı darbe girişiminin önlenmesinde en büyük rolü oynayan, tanklara karşı göğsünü siper eden kahraman vatan ve millet evlatlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin içerisinde canı pahasına mücadele eden kahraman komutanlara, göğsünü siper eden kahraman Emniyet Teşkilatımıza minnetle teşekkür ediyoruz.  Demokrasi ve vatan için, milletin namusu ve şerefi için kendisini feda ederek batan güneşlerimize, oğlu,  kardeşleri ve arkadaşlarıyla birlikte şehit olan kahramanlarımıza Allah'tan rahmet diliyor, isimlerini tarihe altın harflerle not düşeceğimize söz veriyor, yakınlarına ve bütün milletimize başsağlığı diliyoruz.”


BİRLİKTE MÜCADELE EDECEĞİZ


“15 Temmuz 2016'nın Türk Milleti'nin kanlı darbe girişimine karşı elde ettiği Demokrasi Zaferi olması, milli birlik ve beraberliğimizi güçlendirmesi de şehitlerimize karşı borcumuzdur. Bu  nedenle, Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclisi grupları olarak, Antalya'nın tarih boyunca olduğu gibi, gelecekte de demokrasinin, barış ve kardeşliğin kalesi olması için hiçbir siyasi, dini, etnik ayrım yapmadan tam bir birlik ve beraberlik içerisinde çalışacak, ihanet çeteleriyle birlikte mücadele edeceğiz. Halkımızın da milli birlik ve beraberliğimizi,  Devletimizin, milletimizin vakarını, darbeci çetelerin asla temsil edemeyeceği Türk Silahlı Kuvvetlerimizin şerefini hassasiyetle korumak, iç çatışma çıkarmaya dönük provokasyonlara, kışkırtmalara karşı durmak, hukuk devleti ilkelerine sahip çıkmak üzere gerekli sağduyuyu, sabır ve metaneti göstereceğine inanıyoruz. Demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti, Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği muasır medeniyet seviyesi hedefine daha güçlü adımlarla yürümeye devam edecektir. “Bildirgenin ardından darbe girişiminde hayatını kaybeden şehitler için saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.


İHALE HERKESE AÇIK


Mecliste Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin projesini hazırladığı Konyaaltı Sahili'nin ihaleye çıkarılması için belediye encümenine yetki verilmesi oy birliğiyle kabul edildi. Başkan Türel, sahilinin belediye tarafından Hazineden 30 yıllığına kiralandığını hatırlatarak, avam projesi hazırlanan Konyaaltı sahili için açık ihale yapacaklarını anlattı. CHP grup sözcüsü Cansel Çevikol, Konyaaltı projesi ihalesinin 20 yıllığına Konyaaltı Belediyesi'ne verilmesini istediklerini belirtti. Başkan Türel ise ihalenin herkese açık olduğunu ifade ederek, "Konyaaltı Belediyesi'nin bu projenin maliyetine yetecek kadar ciddi bir projesi olduğunu bilmiyordum. İhale herkese açık. Konyaaltı Belediye'miz de ihaleye katılabilir" dedi. Projenin uluslararası olduğunu ifade eden Menderes Türel, sahil kısmında kalan yolu projeyle trafiğe kapatacaklarını, alanda kontrollü trafik sağlayacaklarını kaydetti. Projenin yayalara yönelik olacağını vurgulayan Türel, "Halkın her kesiminin yararlanacağı bir proje hazırladık" dedi.


CHP’Lİ DOĞMUŞ: BİZ UYARMIŞTIK


Meclisin 27’inci maddesinde Kepez İlçesinde bulunan Altınova Bölgesinde yapılmakta olan, Antalya 2. Aşama (Meydan- Havaalanı-EXPO 2016) Raylı Sistem Hattı ile ilgili olarak Serik Caddesi ile Yunus Emre Sokak Kesişim Kavşağının (Deepo Kavşağı) kapatılması nedeniyle, bölgedeki ticari işletmelere erişim sağlanabilmesi amacıyla, hazırlanan tünel geçiş projenin doğu kolundaki tünel giriş rampasının parsel önündeki trafik akışını engellemeyecek şekilde bir alt (güney) şeride taşınarak projenin revize edilmesi ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu görüşüldü. Madde ile ilgili söz alan CHP’li Meclis üyesi Oytun Eylem Doğmuş, konunun daha öncede gündeme geldiğini ve MHP’li İrfan Yılmaz ile birlikte alt geçitlerle ilgili teknik bazı gerekçelerle çekince koyduklarını hatırlatarak, “Bugünde öncekinden daha çıkmaz ve pratikte işlerliği daha sıkıntılı bir çözüm olduğunu görüyorum. Deepo’ya giriş ve çıkışlarda sorunlar var. Bunun çözümlenmesi lazım. Ben bu konunun kesinlikle siyasetini yapmadım. Ben o günde teknik gerekçeler ortaya koymuştum. Eğer bu haliyle olursa önümüzde ay bu konu tekrar gündeme gelecektir. Dolayısıyla bu konuda doğru çözüm bulmalıyız” dedi.


SORUNU BERABER ÇÖZELİM


Başkan Menderes Türel ise Antalya’ya Deepo çıkış istikametinde sorun olması halinde konunun meclise bir daha getirilmesini istedi. Türel, “Bu konuda Oytun Bey ile de çalışalım ve varsa onun önerilerini de değerlendirelim. Doğrusu neyse onu yapalım. Ama konunun aciliyeti var çünkü raylı sistem çalışıyor. Bence biz bu maddeye geçirelim ve hemen bir kez daha iyi bir çözüm üzerinde çalışalım. Çünkü arkadaşlar bu konuda çaresiz kaldı” diye konuştu. Başkan Türel, Oytun Eylem Doğmuş’un söylediği sıkıntının sinyalizasyon ile çözüldüğünü ancak kendilerinin sinyalizasyonsuz bir çözüm üzerinde durduğunu sözlerine ekledi. Daha sonra geçilen oylama 27’nci madde AK Parti’nin isteği doğrultusundaki komisyon raporu kabul edildi.


KIRCAMİ’DE SONA DOĞRU


Meclisin son maddesinde Kırcami Bölgesi 1/1000 ölçekli Uygulamalı İmar Planı Revizyonu askı süresi içerisinde yapılan itirazlar görüşüldü. Başkan Türel, Kırcami ile ilgili itirazların reddedilmesiyle birlikte bütün sorumluluğun Muratpaşa Belediyesine geçeceğini kaydederek Başkan Ümit Uysal’a söz verdi.  Çok uzun bir sürecin sonuna geldiklerini ifade eden Uysal, “30 yıldan bu yana toplumu meşgul etmiş insanları beklenti içerisine düşürmüş, üstü ve altı imarda açıldığı için tarım alanı olarak kullanılması fiziken güçleşmiş, kronik bir sorunda adım adım son noktaya doğru ilerliyoruz. Asıl büyük badireyi 5, ve 25 binlik planlarda mahkemelerde bilirkişilerin eleştirdiği hususlara uygun revizyon imar planlarını buradan geçirerek gerçekleştirdik. Çünkü doğal akışı içinde davaların bitmesi beklenmiş olsaydı, bir 5-10 sene daha Kırcami’nin imar planından söz etmek mümkün olmayabilirdi. 18 uygulamamızda ivedilikle ele alınmaktadır. Muhtemelen o da eylül ayı içerisinde halledilecektir. Bu anlamda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.


Antalya Gazetesi


Geri Dön