19 / 04 / 2024

İzmir Büyükşehir Meclisi'nde Körfez Geçişi Projesi konuşuldu!

İzmir Büyükşehir Meclisi'nde Körfez Geçişi Projesi konuşuldu!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ağustos ayı ikinci oturumunda konuştu. Kocaoğlu, ÇED iptal davasında yürütmeyi durdurma kararı verilen Körfez Geçiş Projesi ile ilgili konuştu.



İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin ağustos ayı ikinci oturumunda konuştu. Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, açılan ÇED iptal davasında yürütmeyi durdurma kararı verilen Körfez Geçiş Projesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre Kocaoğlu, Körfez Geçiş Projesi için eleştirilerde bulunan AK Parti  İzmir  Milletvekili Hamza Dağ'ın sözlerine yanıt verdi. Kocaoğlu, "Başından beri yapılması gerektiğini söyledim. Bir arkadaşın 'danışıklı dövüş' demesi. Ne alakam var benim" dedi.

Körfez Geçiş Projesi'ne verilen ÇED olumlu kararının yürütmeninin, İzmir 3. İdare Mahkemesi'nce durdurulması gündeme geldi. Oturumda konuşan AK Parti Meclis üyesi Çağlar Haspolat, projenin İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ulaşım master planında yer almadığını belirterek projenin iptal gerekçesinin nedeninin bu olduğunu açıkladı. 

Konu ile ilgili konuşan Başkan Kocaoğlu, "Konunun onunla alakası yok. İşi çarpıtmayalım" dedi. Başkan Kocaoğlu, açıklamasının devamında isim vermeden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ'ın, mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı vermesinin ardından yaptığı açıklamayı eleştirdi. Kocaoğlu, "Bir milletvekili arkadaşımız 'danışıklı dövüş' diye laf etmiş. 'Körfez Geçişi yapılsın' diye diye ağzımda tüy bitti. Bunu siyasi malzeme yapmayın" dedi.

Açıklamalarda bulunan Çağlar Haspolat, "Bu proje önemli bir proje. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin mahkemede müdahil olmasını beklerdik" dedi. Kocaoğlu da, "Bekleme" cevabını verip, "Bu ayrı bir konu. Ben 15 senedir mahkemelerle uğraşıyorum. Hükümetin eli de kolu da benden uzun, yetkileri daha fazla. Oraya müdahil olsam ne olacak, olmasam ne olacak? Bugüne kadar hükümetle de kendi çalışmalarımızla da burada duruşumu belirttim. Bilimsel çalışma yaptım. Master planımızda yoksa, Karayolları'nın master planına girer. Master planında olmayan bir şeyi bahane ederek bu tür işlere kalkmayalım. Herkes işini, görevini yapsın" açıklamasında bulundu.
 


Geri Dön