28 / 03 / 2024

Körfez Geçiş Projesi ile İzmir sağlık turizminin başkenti olacak!

Körfez Geçiş Projesi ile İzmir sağlık turizminin başkenti olacak!

İnciraltı 2. Nesil Platformu Başkanı Karabulut, yıllardır çözüm bekleyen bölgenin "Körfez Geçiş Projesi" ile birlikte 15 bin kişiye istihdam sağlayacağına vurgu yaptı.



İnciraltı 2. Nesil Platformu Başkanı Tayfun Karabulut, Körfez Geçiş Projesi’nin onaylanmasının ardından tarım yapılamayan bölgeyi imara açacak planlamayla İzmir’i sağlık turizminin başkenti yapacağı ve 15 bin kişiye istihdam sağlayacağını ifade etti. Karabulut, Türkiye, istihdam için seferberlik halindeyken İnciraltı’nın planlanması ile İzmir’de yaşanacak ekonomik sıçramayı şöyle açıkladı: ‘‘2500 yıldır insanlara şifa dağıtan Agamemnon Kaplıcaları dünyaya sunulacak. Sağlık turizmi odaklı hastaneler, oteller ve kür merkezleri şehrimize 100.000 yeni turist çekecek. 15 bin yeni istihdam ile İzmir’deki işsizlik yüzde 5 azalacak.  İzmir  ekonomisine yılda 3 Milyar lira katma değer getirecek. Tüm İzmirliler’in faydalanacağı Kent Ormanı’nın 2-3 kat büyüklüğünde nitelikli yeşil alanlar kazandırılacak. Şehrin nefesini kesmeyen, gökdelen imarı olmayan yeni konut alanları kazandırılacak. Şehrin iki yakasını buluşturacak, İnciraltı ve Karşıyaka arasına yapılacak körfez geçişi ile ulaşım hızlanıp, kolaylaşacak. İzmir körfez geçiş projesi üzerine yapılması düşünülen yapay ada şehrin yeni sembolü olacak. İnciraltı’na gelen turistler şehir merkezine Tramvay ile rahat ulaşım sağlayacak, İzmir ve çevresindeki tarihi yerleri kolayca gezebilecek’’

Kent Ormanı karşısında bulunan, artık tarım yapılamayan 5 milyon metrekarelik alanda planlamaya sahip çıkılması gerektiğini vurgulayan Karabulut, “40 yılı aşkın süredir İnciraltı’nın İzmir ekonomisine kazandırılması için birçok toplantı yapıldı. 2013 yılında İnciraltı planı çıktı, ardından açılan davalar ile iptal edildi. 65. Hükümetin kurulması ve İzmir’den Başbakan çıkması ile artık çözümün olacağına inanıyor ve güveniyorduk. Başbakan Binali Yıldırım’ın uzlaşmacı yapısı ve çözüm iradesi ile Kasım 2016 tarihinde “İnciraltı Planlansın” talimatı ile çalışmaları başlatmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın şehrimize yapacağı ilk ziyarette verecekleri müjdeleri sabırsızlıkla bekliyoruz” dedi.


Ege Telgraf


Geri Dön