26 / 04 / 2024

Antalya Doğu Garajı Nekropol Alanı inşaatında sona gelindi!

Antalya Doğu Garajı Nekropol Alanı inşaatında sona gelindi!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in ilk tamamlanacak projeler arasında gösterdiği Antalya Doğu Garajı Nekropol Alanı'nda sona gelindi.



Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya’nın yararına olan yarım kalmış projeleri tamamlamaya devam ediyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, bu kapsamda Doğu Garajı Nekropol Alanı Projesi'nde Başkan Böcek’in talimatıyla başlatılan çalışmalar hızla sürüyor. Proje inşaat çalışmaları yüzde 90 seviyesine ulaştı. 9 bin 136 metrekarelik bir alanda yürütülen projede nekropol alanı çatı kısmındaki çelik konstrüksiyonların montajıyla da adeta etkileyici bir görünüme kavuştu. Tarihi 2 bin 500 sene öncesine dayanan nekropol alanını kültür turizmine kazandıracak projenin boya imalatları devam ediyor. Arkeolojik buluntuların yağmur ve güneş ışınlarından korunması için çatı izolasyon çalışması gerçekleştiriliyor.


40 KİŞİLİK EKİPLE HUMMALI ÇALIŞMA


Mart ayı başına kadar binanın dış cephe ve peyzaj işlerinin tamamlanacağını belirten Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Başdanışmanı Dr. Cem Oğuz, 40 kişilik bir ekiple hummalı şekilde çalışmaların sürdüğünü dile getirdi. 


Geri Dön