29 / 03 / 2024

Yüksekova Havaalanı inşaatında sona gelindi!

Yüksekova Havaalanı inşaatında sona gelindi!

Hakkari Yüksekova Havaalanı inşaatında sona gelindi. Yüksekova Havaalanı Altyapı Projesi Koordinatörü Şengezer: " Tabiat şartları zorlamazsa yıl sonunda Yüksekovalıların uçak ile buluşacağına inanıyorum " dedi.



Yüksekova ilçesinde 3 yıl önce yapımına başlanan havaalanı inşaatında sona gelindi.


İlçe merkezine 5 kilometre uzaklıkta yapımı devam eden Yüksekova Havaalanı inşaatında, bu yıl birçok koldan başlatılan çalışmaların yıl sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.


Altyapı inşaatının büyük bölümünün tamamlanmasının ardından ince beton dökme işlerinin başladığı pistte, çalışmalar hızla devam ediyor.


Yüksekova Havaalanı Altyapı Projesi Koordinatörü Şükrü Şengezer, gazetecilere yaptığı açıklamada, havaalanının tamamlanmasıyla yöre ekonomisinin kalkınmasına çok önemli katkı sunacağına inandığını söyledi.


Havaalanının faaliyete girmesiyle gerek eğitim gerekse diğer alanlarda önemli gelişmelerin olacağını ifade eden Şengezer, "Daha önceki havaalanı inşaatlarında gördüğümüz deneyimden hareketle buranın sosyal ve ekonomik yapısında çok önemli gelişmeler oluyor" dedi.


Şengezer, çalışmalar ilerledikçe havaalanı inşaatındaki fiziki yapılaşma oranının da artacağını bildirerek, şöyle konuştu:


"Havaalanı altyapı inşaatı yüzde 65'in üzerinde tamamlandı. Çalışmalarımızı sağlıklı yürütmek için her türlü tedbiri aldık. Gece çalışmalarını da işin içine katarak, yaklaşık 3 ay gibi bir zaman diliminde inşaatı tamamlamayı düşünüyoruz. İşlerimizi yüze yakın makine, ekipman ve 150 personelle yürütüyoruz. Hedeflerimizden asla şaşmadık. Yıl sonunda havaalanını hazır hale getireceğiz. Tabiat şartları zorlamazsa yıl sonunda Yüksekovalıların uçakla buluşacağına inanıyorum."


Havaalanı pistinin gövdesinde yaklaşık 184 bin metrekarelik alana beton dökme işini iki ay içinde bitirmeyi planladıklarını anlatan Şengezer, zayıf beton çalışmalarında yaklaşık 30 bin, elektrik altyapı işlerinde de 12 bin metreküp olmak üzere 42 bin metreküp beton döktüklerini ifade etti.


Şengezer, yeni başlanan kaliteli betonda ise pist gövdesinde 72 bin, çevre yolunda 18 bin ve banketlerde 20 bin metreküp olmak üzere 118 bin metreküp beton dökme çalışması yapacaklarına değinerek, kaliteli beton çalışmalarında özel makineler kullandıklarından çalışmaların zaman aldığını sözlerine ekledi.


AA


Geri Dön