25 / 04 / 2024

Antalya Döşemealtı'nda 15 kaçak yapı yıkıldı!

Antalya Döşemealtı'nda 15 kaçak yapı yıkıldı!

Antalya'nın Döşemealtı ilçesinde kaçak olduğu 15 yapının yıkımı tamamlandı. Döşemealtı Belediyesi devam eden çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu.



Antalya'nın Döşemealtı ilçesinde kaçak olduğu 15 yapının yıkımı gerçekleştirildi.  

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Döşemealtı Belediyesinden yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezine (CİMER) gerçekleşen başvurular, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Milli Emlak Daire Başkanlığı Doğa Antalya Emlak Müdürlüğünün kaçak yapılaşma ve işgal tespitleri üzerine çalışmalar yaptıkları ortaya çıktı. 

Belediye ekiplerinin jandarma ve zabıtalar eşliğinde belirlenen adreslere gittiği ifade eden açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

"İki günde 15 hazine arazisinde yer alan kaçak yapılar yıkıldı. Çalışma kapsamında Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce belgeleri iptal edilen yapıların da yıkımı gerçekleştirildi. Hazine arazisi statüsünde olan ancak tel örgülerle çevrilerek işgal edilen 20 arazide de tel örgüler iş makineleriyle kaldırıldı."

Belirlenen arazilerde olduğu ağılların yıkımının ise içerisinde yer alan hayvanların nakledilmesinden sonra gerçekleştirileceği ifade edildi.


Geri Dön