26 / 04 / 2024

Kocaeli'de 2014 yılında 52 kaçak yapı yıkıldı!

Kocaeli'de 2014 yılında 52 kaçak yapı yıkıldı!

İbrahim Karaosmanoğlu, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Tolga Ok ve yönetimini makamında ağırladı. Karaosmanoğlu ziyarette, kaçak yapılaşmaya müsaade etmediklerini belirterek, “2014 yılında 52 kaçak yapı yıktık” dedi.




Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Tolga Ok ve yönetimini makamında ağırladı. Karaosmanoğlu ziyarette, kaçak yapılaşmaya müsaade etmediklerini belirterek, “2014 yılında 52 kaçak yapı yıktık” dedi.


İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Tolga Ok ve yönetimi, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nu makamında ziyaret etti. Başkan Karaosmanoğlu görüşmede, kaçak yapılaşma ve hafriyat konularında önemli mesajlar verdi. Kocaeli’de hizmet anlamında ortak fikir noktasında sivil toplum örgütleriyle kentin gelişmesi için fikir alışverişinde bulunduklarını belirten Başkan Karaosmanoğlu, İnşaat Mühendisleri Odası’nın kent için önemli bir görev ifa ettiğini söyledi. Görüşmede odanın çalışmaları hakkında bilgi de alan Karaosmanoğlu ”Büyükşehir olarak kaçak hafriyat ve yapılaşmaya geçit vermiyoruz. Ruhsatsız ve planlara uygun olmayan inşaatlarla izin vermiyor ve bunlarla mücadele ediyoruz. Bu konuda ekibimizle ciddi çalışmalar gerçekleştiriyoruz” dedi.


1840 ARAÇ KONTROL EDİLİYOR

Toplumun her kesiminden her meslek odasından bu kente pozitif katkı sağlamak isteyen her kurumla çalışma arzusunda olduklarını ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, Kocaeli İnşaat Odası yönetimine ve üyelerine hafriyat ve kaçak yapıyla mücadele noktasında bilgi aktardı. Görüşmede hafriyatların toplanması ve depolanması noktasında iyi noktaya geldiklerini söyleyen Karaosmanoğlu, “Ekiplerimiz çağın getirdiği teknolojik ürünleri de kullanarak kaçak hafriyat da başarılı çalışmalara gerçekleştiriyorlar. Uydu, Elektronik takip sistemi, uçak, Mobil taşıtlar ve kamyonlara takılan GPS sistemiyle arkadaşlarımız kaçak hafriyatın üzerine gidiyorlar. Özellikle GPS sistemiyle 1840 aracı online kontrol edebiliyoruz. Kentimizi korumak adına arkadaşlarımız büyük özveri gösteriyorlar” şeklinde konuştu.


15 BİN TON ATIK KALDIRILDI

İl genelinde kent estetiğini bozan atıkların kaldırılması noktasında Büyükşehir ekiplerinin yoğun çalıştığını belirten Başkan Karaosmanoğlu “Kimlerin nasıl ve ne zaman döktüğü tespit edilemeyen bunun yanı sıra vatandaşın kendisinin bize bildirdiği hafriyat, inşaat yıkıntılarını ve döküntüleri ortadan kaldırdık. 2013-2014 yıllarında 15 bin ton olan bu hafriyat bin 500 araca tekabül etmektedir. Şehrimizin estetiğini bozacak olumsuzlukları minimize etme anlamında, bu çalışmaları önemli buluyorum” dedi. Karaosmanoğlu ayrıca 2014 yılında 52 kaçak yapıyı yıktıklarını dile getirerek, 2015’te de yıkımların süreceğini söyledi.


Manşet Kocaeli


Geri Dön