26 / 04 / 2024

Antalya Dostlar Sitesi’ne haciz getiren yetkili konuştu!

Antalya Dostlar Sitesi’ne haciz getiren yetkili konuştu!

Antalya'da 12 katlı 2 bloğun asansörlerinin beyin kartlarını, sitenin borcu nedeni ile icra yöntemiyle söktüren firmanın sahibi Tolgahan Ateş, amaçlarının kimseyi mağdur etmek olmadığını belirtti.



Antalya Aksu ilçesi Altıntaş Mahallesi’nde yer alan Dostlar Sitesi’nin iki bloğunun asansörlerinin beyin kartları, sitenin borcu nedeniyle haczedildi. Sitede oturan vatandaşlar mağdur olduklarını, yaşlıların asansörleri kullanamadığı için dairelerine inip çıkmakta zorluk yaşadığını belirterek protesto ettiler. 

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, asansör kartlarını haczettiren, yalıtım işi için otomatik iskele kuran firmanın sahibi Tolgahan Ateş, vatandaşların iddiaları sonrası mağdur olduğunu dile getirdi. 

Kimsenin ödemediği borçlardan bahsetmediğini aktaran Ateş, "Yalıtım işini yapan firmaya 1 yıl önce otomatik iskele için makinelerimizi kiraladık. Site sakinleri, mantolama için anlaşmış olduğu şirkete parayı ödeyemedi. Bu şirket de bize ödemesini yapamadı ve alacağını bize devretti. Biz de site yönetiminden alacağımızı istedik, onlar da bize ödeme yapacaklarını söyledi. Aidat alacakları olduğunu belirten site yönetimi borçlarını ödeyeceklerine yönelik söz verdi. Ancak site borçlarını bir türlü ödemedi" diye konuştu. 

Kooperatif yönetiminin 209 bin TL tutarında alacağını ödemediği gerekçesiyle mahkemeye giden müteahhit İsmet Yılmaz, kooperatifin büro malzemeleriyle toplam sekiz bloğun asansör ana kartları için haciz kararı aldırmıştı. Karar sonrasında asansörler kullanılamaz hale gelince, hiç borcu bulunmayan site sakinleri mağdur olmuştu.


 


Geri Dön