29 / 03 / 2024

Antalya EXPO Raylı Sistem Hattı açıldı!

Antalya EXPO Raylı Sistem Hattı açıldı!

Bakan Yıldırım, "Tam 150 günde Kasım 20'den Nisan 20'ye beş ay içerisinde Antalya şehir meydanından EXPO alanına kadar, 19 kilometre tren yolu, raylı sistem tamamlandı ve bugün açılışını yapıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.



Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Bu al bayrağı en yüceye çıkarmak için canla başla çalışacağız. Onlar bu ülkenin birliğine kardeşliğine, beraberliğine kasteden hain terör örgütü çukurları kazdıkça biz daha güzel yollar yapacağız. Daha güzel köprüler tüneller yapacağız." dedi.


Yıldırım, Antalya'nın Kepez ilçesinde düzenlenen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, yarın TBMM'nin 96. açılış yıl dönümü ve 23 Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlayacaklarını anımsattı.


Bu büyük bayram öncesinde Antalya'da bir bayramın daha yaşandığını belirten Bakan Yıldırım, bugün EXPO'nun açılışının yapılacağını ifade etti.


Kendisinden önce konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in Antalya'ya yapılan hizmetleri güzel anlattığını vurgulayan Yıldırım, "Heyecanla anlattı çünkü o bir Antalya sevdalısı. Antalya'nın geleceği için, Antalya'nın her türlü hizmetlerden yararlanması için canla başla çalışıyor, bizi de çalıştırıyor. Hizmetlerinden dolayı Belediye Başkanımızı tebrik ediyorum." dedi.


Bakan Yıldırım, bugün tarihi bir rekoru Antalya'da gerçekleştirdiklerini ifade ederek, şöyle konuştu:


"Tam 150 günde Kasım 20'den Nisan 20'ye beş ay içerisinde Antalya şehir meydanından EXPO alanına kadar, 19 kilometre tren yolu, raylı sistem tamamlandı ve bugün açılışını yapıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Bu büyük bir rekor, böyle bir sürede bu kadar mesafede bir raylı sistemin değil yapılması, hazırlıkları bile zor yapılır. Ama konu Antalya olunca durum başka. Antalya'ya da bu hız yakışır. Bu raylı sistem Antalya'da sizlerin hayatını kolaylaştıracak. Her gün 10 binlerce Antalyalı, şehir merkezinden doğusuna batısına doğru rahat bir şekilde seyahat edecek ve hayatınız kolaylaşacak."


- 13 yılda 317 kilometre bölünmüş yol

Antalya'da 13 yılda birçok yol çalışmalarını büyük bir başarıyla tamamladıklarına dikkati çeken Yıldırım, 13 yılda kentte 317 kilometre bölünmüş yol yaptıklarını bildirdi.


Avrupa'nın en iyi havalimanlarından birini Antalya'ya kazandırdıklarını anlatan Bakan Yıldırım, "30 milyona yaklaşan yolcusuyla Antalya Uluslararası Havalimanı, Avrupa'nın en önemli havalimanlarından birisi haline geldi. Yıllarca kullanılamayan Gazipaşa Havalimanını da hizmete aldık. Yılda 1 milyon misafire hizmet verir hale geldi." diye konuştu.


Bakan Yıldırım, Antalya'da olduğu gibi yurdun her köşesinde milletin özlediği hizmetleri birer birer gerçekleştirdiklerini, dün de Körfez'de dünyanın dördüncü büyük köprüsünü, Osman Gazi'yi Körfez'in iki yakasını birleştirerek hizmete aldıklarını anlattı.


Türkiye'de 13 yılda altyapıya 255 milyar lira yatırım yaptıklarını kaydeden Yıldırım,  şunları söyledi:


"Milletimize helal olsun. Bu al bayrağı en yüceye çıkarmak için canla başla çalışacağız. Onlar, bu ülkenin birliğine kardeşliğine, beraberliğine kasteden hain terör örgütü çukurlar kazdıkça, biz daha güzel yollar yapacağız. Daha güzel köprüler, tüneller yapacağız. Yolları yapacağız milleti birleştireceğiz, yollar yapacağız gönülleri birleştireceğiz."


Raylı sistem hattının Antalya'ya hayırlı olması temennisinde bulunan Bakan Yıldırım, yapımı tamamlanan 19 kilometrelik raylı sistemin test sürüşlerinin bir müddet daha devam edeceğini belirterek, "Yolcusuz bir müddet daha çalışmaya devam edecek. Yaklaşık üç hafta sonra seyahat etmeye başlayacaksınız. Hattın emniyeti için her türlü denemenin, testin yapılması lazım. İnsan hayatı, sizlerin emniyetiniz her şeyin önünde gelir. Bunu hatırlatmak istiyorum." değerlendirmesinde bulundu.


AA




Haber Yeni Şafak  Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı....



Antalya'da düzenlenen EXPO 2016 için şehre gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kepez Belediyesi'ne ziyarette bulundu.


''Çiçek ve Çocuk'' temasıyla yola çıkan, kültür, eğitim, sanat, eğlence ve ticaret alanlarında Türkiye'nin prestijini artıracak olan Antalya 2016 EXPO fuarı'nın açılışı için Antalya'da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, EXPO2016 açılışı öncesi Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'ye ziyarette bulundu. Ziyaretin ardından Erdoğan ve Davutoğlu toplu açılış törenine katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açılış töreninde gerçekleştirdiği konuşmadan öne çıkan başlıklar şöyle:


Bunlar modern şehircilik anlayışının ne olduğu ve bunu kimlerin başaracağını gösterdiğinden çok önemli. Bunları Antalyalılar bildiği için gereğini yaptı. MEB ve Gençlik Spor bakanlığı, Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı hizmetleri üzerinde durmayacağım. Antalya değişim dönüşümü bizim iktidarımız döneminde yaşadı. Bu yolların açılması iktidarımızla birlikte oldu. Birazdan açılış törenine katılacağım Antalya 2016 EXPO ülkemize çok şey katacak. Buradaki tüm birim ve bahçeler süreklilik arz eder şekilde yaşamını sürdürecek burada adeta bir çevreciliğin merkezi oluşuyor.


Neden diğerleri yapamadı? Bizim ideallarmizin ulaştığı yere bunların hayalleri dahi ulaşamadı.


Bundan sonraki süreçte de insani değerleri merkez alan Türkiye aynı şekilde devam edecek. Akdenize yakışan adı gibi ak olmaktır. Buraya yakışan bereketle, medeniyetle, paylaşmayla anılmaktır. Bu anlayışla Suriye'deki katliamdan, Irak'taki sıkıntılardan kaçan 3 milyon kardeşimize ev sahipliği yapıyoruz. Türkiye ensar gelenler muhacir.


Bizim tek devletimiz var, öyle paralel devlet gibi bir şey yok. Rabiamızda tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet var. Böyle yürüdük, böyle yürüyeceğiz. Türkiye Allah'ın izniyle er geç olimpiyatları da alacak, dünya EXPO'sunu da alacak. Bugün olmazsa yarın, ama mutlaka. Bu konuda karşılaştığımız engellerin asıl sebeplerini gayet iyi biliyoruz. Bu sebepler siyasidir, yeterlilik değildir. Yeni Türkiye hedefimiz birçok kazanım yerine bu tür sorunların üstesinden gelmeyi sağlayacak.


"Türkiye eski Türkiye değil"


Gençler sizden isteğim şudur: Bir olun, beraber olun, diri olun, kardeş olun, hep birlikte Türkiye olun. Bunu asla kimse fitne ve nifakla bozamaz. Onlara bu fırsatı vermeyin. Sevgili gençler Türkiye bölgesel ve küresel düzeyde yaşanan tüm sorunlara rağmen demokrasi ve kalkınmasını istikrarla sürdürüyor. Ülkemizin bu istikrarını, kararlı yürüyüşünün hem içeride hem de dışarıda birilerini rahatsız ettiğini görüyorum. Sürekli kriz peşinde koşan her gün yeni sinsi oyunlarla karşımıza çıkıyorlar. Gezi olayları böyle bir hesabın ürünüydü. 17-25 Aralık'ta paralel yapı aynı hedefe hizmet ediyordu, bölücü terör örgütü de aynı şeye hizmet ediyordu. Rusya'nın sınırlarımıza ihlalini bahane ederek ülkemize karşı gösterdiği sert aksiyonun gerisinde de aynı sebep vardır. Zannettiler ki Türkiye bu sorunların altında kalır ve yerle yeksan olur. Hep böyle yaptılar hedeflerine ulaştılar ama işler umdukları gibi gitmedi. Türkiye eski Türkiye değil.


"İçimizde bazı gafiller bunu anlamıyor"


Eğitimde, sağlıkta, adalette, emniyette 2023 hedeflerine ulaşımıyla, enerjisiyle devam edeceğiz. Bizim önümüzü kesmeye çalışanlar biliyorlar ki, Türkiye 2023 hedeflerine ulaştığında onların işleri kat be kat daha zorlaşacak. İçimizde bazı gafiller bunu anlamıyor. Bittiğinde onlarla birlikte istifade edeceğiz.


"Münafıkların hevesleri kursaklarında kalacak"


Davutoğlu, Kepez ilçesinde düzenlenen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Bütün fitnecilerin, münafıkların heveslerini, arzularını, beklentilerini kursaklarında bırakacak aşk ve imanla milletin huzurundayız." dedi.

Davutoğlu, şu ifadeleri kullandı:


"Varsın başkaları, muhalefet partileri Ankara'ya mahkum olsun, varsın başkaları kurultay oyunlarıyla kimin kime çelme takacağıyla meşgul olsun, kongre, kurultay yapsınlar. Varsın bu muhalefet liderleri ne şekilde birbirleriyle mücadele edeceğinin hesabını yapsınlar. Varsın bazıları bu hareketin, bu kutlu yürüyüşün zaafa uğrayacağı felaket günlerini beklesinler. Varsın başkaları parti içi kavgaları, ihtilafları siyaset zannetsinler. Varsın medya üzerinden siyaseti dizayn etmek isteyen münafık tipleri AK Parti'nin, parti içi tartışmalarla tökezlemesini, yavaşlamasını beklesinler. Bütün fitnecilerin, münafıkların heveslerini, arzularını, beklentilerini kursaklarında bırakacak aşk ve imanla milletin huzurundayız."



Yeni Şafak 


Geri Dön