16 / 04 / 2024

Antalya Gazipaşa'da esnaf kepenk kapatıyor!

Antalya Gazipaşa'da esnaf kepenk kapatıyor!

Gazipaşa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Şahin, açılan alışveriş merkezleri nedeniyle ilçede 1 yılda kooperatif ortağı sayısının 3 binden 926'ya düştüğünü söyledi.



Gazipaşa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinin genel kurulu yapıldı. Sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de katıldığı genel kurulda konuşan Kooperatif Başkanı Mustafa Şahin, "2002 yılından beri 1074 esnaf kaydı yaptık. 2014 yılı sonuna kadar silinen ortak sayısı ise 1799 oldu. Kalan ortak sayısı ise 926'dır. 3 bin esnaftan 926 ortağa düşüyorsak sorun var demektir. İlçemiz 48 bin nüfuslu bir ilçe olduğu halde mantar biter gibi açılan alışveriş merkezleri esnafın belini kırdı. 


AVM'lere giren paranın ilçemizden çıkışı, ortada dolaşan sıcak paranın da piyasadan çekilmesi, esnaf sayımızı gittikçe azaltmakta esnafımız bir bir kepenklerini kapatmaktadır" dedi. 


ESNAFA ÇAĞRI 


2002- 2014 yılları arasında esnafa 86 milyon 210 bin lira kredi verdiklerini de anlatan Başkan Şahin, kredi takip oranının yüzde 12'yi geçmediğini kaydetti. Türkiye'de sayılı kooperatifler içinde olduklarını aktaran Şahin, bu başarının devamı için üyelerin kredilerini zamanında ödemesi gerektiğini vurguladı. 


Başkan Şahinin konuşmasının ardından yönetim ve denetim kurulu raporları, 2014 yılı bilanço ve gelir gider cetvelleriyle yardımlaşma fonu hesaplarının müzakeresi yapılarak, kabul edildi. Kooperatifin 2015 yılı tahmini bütçesi 595 bin lira olarak oy birliğiyle onaylanırken, terminal yanındaki kooperatife ait arsada yeni hizmet binası yapımı için 2 milyon liraya kadar harcama yapılması yönünde yönetim kuruluna yetki verildi. Genel kurul dilek ve temennilerle sona erdi.


Hürses Antalya


Geri Dön