25 / 04 / 2024

Antalya Güçlüköy Mahalle Konağı açıldı!

Antalya Güçlüköy Mahalle Konağı açıldı!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Akseki’de inşa edilen Güçlüköy Konağı’nı hizmete açtı. 



Kentteki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ilçelere hayata geçirdiği köy konaklarından biri olan Güçlüköy Köy Konağı törenle hizmete açıldı. Konağın açılışına, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, AK Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, Akseki Belediye Başkanı İsmet Uysal, meclis üyeleri, Güçlüköy Muhtarı Murat Ceylan ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Başkan Menderes Türel, açılışta yaptığı konuşmada, Rahmeti bereketiyle gelen Ramazan ayında açılışlara ve temel atma törenlerine yetişmekte zorlandıklarını söyleyerek, “ Birkaç gün önce Mübarek Kadir Gecesinde Korkuteli Avdan Köy konağını hizmete açtık. Köy konaklarımız maşallah 5 yıldızlı oluyor sıradan köy konakları değil. Adeta dillere destan. Güçlüköylü hemşerilerimizin ihtiyaçlarına cevap verecek. İçerisinde sosyal ve kültürel ihtiyaçlarına cevap verecek her türlü imkân var.  Muhtar odası, gelin damat odası, misafirhane var düğünlerinizi ve toplantılarınızı yapabileceğiniz imkânlar var. Ayrıca çocuk parkı ve spor aletlerinin olduğu spor alanı mevcut” diye konuştu.

Atatürk’ün sözüyle cevap

Akseki’de Güçlüköy’de eskiden bu hizmetleri yapabilmenin bir rüya olduğunu dile getiren Başkan Türel, “ Hatırlayın biz Büyükşehir Yasasını buralara hizmet edelim diye mecliste çıkarıyorken birileri de çıkıp, “Böyle yasa mı olur Antalya’ya yetişemiyoruz. Antalya’nın içindeki 3 -5 ilçeye yetişemiyoruz, Akseki’ye hizmet mi gidermiş” demişti. Ben de onlara, “Çalışırsan hizmetin en güzeli gider” dedim. Ama yan gelip yatarsan hizmet gitmez. Antalya’dan Güçlüköy’e hizmet mi gidermiş diyen o dönem CHP’li milletvekillerine en güzel sözü Cumhuriyetimizin kurucu Gazi Mustafa Kemal Atatürk söylemiş. O sözü de Güçlüköy Konağımızın kapısına Atatürk’ün heykeliyle birlikte yazdık. Buralara hizmet gelmez diyenler duysun diye yazdık. Bakın ne yazıyor; “Çalışmadan yorulmadan ve üretmeden rahat yaşamak isteyen toplumlar evvela haysiyetlerini sonra hürriyetlerini daha sonra da istiklal ve istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar.” Ey halkçı geçinen, Atatürk’ün partisinin belediye başkanıyız diyen milletvekiliyiz diyen siyasetçiler, siz Atatürk’ün ne dediğine kulak kabartsanız, o zaman yan gelip yatıp, Antalya’dan Akseki’ye hizmet mi gidermiş demezdiniz. İşte bizim farkımız bu” diye konuştu.

Akseki Antalya’nın cenneti

Başkan Türel sözlerine şu şekilde devam etti: “Biz Cumhuriyetimizin kurucusunun Cumhuriyetin 100. Yılında muasır medeniyet hedefini koyduğunda ona ulaşmak için çok çalışırız. Siz ancak laf ebeliği yaparsınız ancak konuşursunuz. O yüzden biz az laf çok iş dedik. Büyükşehir Yasası’nı kurduk. Yürürlüğe girdi. Tabi ki buralarda hizmet birimleri oluşturacağız. Belediyeye de lazım olmayan tonla personeli doldurmuşlar.  Belediye hizmet mi yapacak personeline maaş mı yetiştirecek. Şu anda Antalya Büyükşehir Belediyesi geçmişte 5 ilçede bizden önceki dönemde 8 bin 500 personelle çalışılmış.  İlçe sayısı 5 ‘ten 19’a çıktı. Eskisinden daha az personel sayımız var. Bunu nasıl başarıyoruz. Akıllı bir finans ve personel politikasıyla başarıyoruz. Ve bu personelleri Antalya’nın ilçelerine görevlendirdik. Akseki’ye görevlendirdik. Akıl tutulması yaşayan o zihniyet Akseki’ye elimizdeki personelleri gönderince ne dedi? Menderes Türel personelini Akseki’ye sürgün ediyor dediler. Yazıklar olsun size. Akseki Antalya’nın cenneti. Sürgün yeri falan değil. Bunu iyi bilin. Keşke memur olsaydım da ben de gelseydim de şuralarda memur olarak hizmet etseydim. Ama onlarda mantık başka. Gözden ırak gönülden ırak zannediyorlar.”

Hizmetlerimiz helal olsun

2013’te İl Genel Meclisi İl Özel İdaresinin Akseki’den Kaş’a 14 İlçe, 539 köye toplamda yaptığı yatırım miktarı 10 milyon TL olduğunu söyleyen Başkan Türel, “Şimdi ne oldu, Büyükşehir Belediyesi sadece KDV dâhil 10 milyon yatırımı sadece Güçlü köye yaptı. Helali hoş olsun. Demek ki Atatürk doğru söylemiş. Çalışınca oluyor. Biz çalışıyoruz laf üretmiyoruz. İftirayla meşgul değiliz. Onların yaptığı hain planlarla hiç meşgul değiliz. Biz size hizmet için varız. İşte 6 milyon lira sadece kanalizasyon yatırımı. Güçlü Köyümüzün asfalt problemini de çözüyoruz bizde söz ağızdan çıkar. Desteklerinizi bizden esirgemeyin. Biz ayrımcılık yapmayız. Biz yaratandan ötürü yaratılanı severiz. Burası bize oy verdi burası oy vermedi diye ayırt etmeyiz. Ama sizin desteğiniz olmasaydı, Güçlü köy hala kanalizasyon bekliyor olacaktı. Bu yüzden bu hizmetlerin gerçek mimarı sizlerseniz” diye konuştu.

Başkan ve Muhtardan teşekkür

Akseki Belediye Başkanı İsmet Uysal ve Güçlüköy Muhtarı Murat Ceylan da Başkan Türel’in Güçlüköy’e, nadide bir eser kazandırdığını söyleyerek  teşekkür etti. Konuşmaların ardından Akseki Güçlüköy Konağı törenle hizmete açıldı.


Geri Dön