25 / 04 / 2024

Antalya Güzeloba'da barakalar için imar affı istendi!

Antalya Güzeloba'da barakalar için imar affı istendi!

Antalya'nın Güzeloba Mahallesi’nde 3 bin metrekare arazi üzerinde bulunan 10’ar metrekarelik 2 barakaya, ‘İmar Barışı’ uygulaması kapsamında ‘yapı kayıt belgesi’ verildi. Bölge halkı ise başvuru sahibini şikayet etti.



Antaşya'nın Muratpaşa ilçesine bağlı Güzeloba Mahallesi'nde, yaklaşık 3 bin metrekare arazideki 10'ar metrekarelik 2 barakaya, 'İmar Barışı' kapsamında 'yapı kayıt belgesi' verildi. Araziye sınır 2 apartmanda oturanlar, 1 Ocak'tan sonra getirildiğini ve alana konulduğunur öne sürdüklei barakaların kaldırılması için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Muratpaşa Belediyesi'ne başvurdu.

ŞİKAYETÇİ OLDULAR

Ümmüşen Genç ve Erkan apartmanlarının sakinleri, kamuya ait olduğunu gerçekleştşd alanda bulunan barakaların kaldırılmasını isterken, alanı işgal ettiğini öne sürdükleri Fatma Gürler'den de şikayetçi oldu. Avukat Celal Çağcı, "Mayıs ayı gibi vinçle bu kulübeyi getirip koydular ardından biraz daha altına bir şeyler yaptılar. Geçen hafta da beyaz kulübeyi getirdiler. Sonra 'Yanlış yere koymuşuz' diye konuşarak, vinçle alıp, öbür tarafa ötürülüken, bu 3 barakadan 2'si, 10'ar metrekare gözüküyor ama 15 Mayıs ve 29 Mayıs tarihli 'yapı kayıt belgesi' verilmiş" dedi.

KENDİNİ SAVUNDU

İddialar hakkında açıklamalarda bulunan Fatma Gürler ise arazinin 1994 yılından bu yana kendisine ait olduğunu, vergisini ödediğini öne sürdü. Gürler, "Kamu alanı değil, bizim. Zabıtalar geldi, kontrol etti. Elektrik ve suyum var. Bu kişiler gelip camımı kırdı, evimin içinde ne varsa aldılar, onlara tazminat davası açtım. Belediye tüm evrakımı aldı, gördüler. 25 yıllık zilletim altında. 1994 yılından beri Güzeloba'da yaşıyorum" dedi.


Geri Dön