24 / 04 / 2024

Antalya herkese kazandırabilir!

Antalya herkese kazandırabilir!

2016 Botanik Expo'sunun Antalya'da düzenlenecek olması bölgeyi hareketlendirdi. Arazi arayanların sayısı arttı. Gayrimenkul danışmanları yatırımcılara imara yeni açılacak Aksu, Kırcami, Keşirler ve Çakırlar bölgelerini öneriyor...



2016 Botanik Expo'sunun Antalya'da düzenlenecek olması bölgeyi hareketlendirdi. Yatırım için arazi arayanlar arttı. Gayrimenkul danışmanları ise yatırımcılara imara yeni açılacak Aksu, Kır cam i, Keşirler ve Çakırlar bölgelerini öneriyor... 


Dünyanın en büyük organizasyonlarından biri olarak kabul edilen Botanik Expo'su, 2016 yılında Türkiye'de ilk kez düzenlenecek. Altı ay sürecek organizasyon, Antalya Aksu'da 112 hektarlık alanda gerçekleştirilecek. Yerli ve yabancı sekiz milyon turistin ziyaret etmesi beklenen Expo, 2016'nın Nisan ve Ekim ayları arasında gerçekleştirilecek. 


Antalya'nın Aksu Belediyesi sınırları içinde düzenlenecek olan organizasyon alanına 75 milyon euro yatırım yapılacak. Organizasyonu ziyaret edecek yerli ve yabancı turistlerden ise 100 milyon euro'luk bir gelir elde edilmesi hedefleniyor. Botanik Expo'ya ulaşım için Konya-Antalya arasına hızlı tren hattı yapılması ve Kapadokya ile Antalya arasına da otoyol yapılması planlanıyor. Kurvaziyer gemiler için yeni bir liman ve bir de kongre merkezi yapılması düşünülüyor. Yaklaşık 30 bin kişiye iş yaratması beklenen organizasyon için 4.5 milyar dolarlık bir yatırım hedefleniyor. Antalya'da 2016'da düzenlenecek Botanik Expo'nun, İsparta ve Burdur ekonomisine de katkı sağlaması ve Türkiye'nin bu organizasyondan toplam 4 milyar euro gelir elde etmesi bekleniyor. 


500 BİN ÇOCUK GELECEK


Expo 2016 Antalya'nın ana teması 'çocuklar ve çiçekler' olacak. Bu nedenle 23 Nisan'da Antalya'ya tüm dünyadan 500 bin çocuk davet edilecek. Botanik Expo kapsamında yüzlerce uluslararası toplantı da düzenlenecek. Tanıtım ve turizme katkı sağlayan expo'lar, düzenlendiği bölgelere büyük yatırımlar çekebiliyor.


Şehirlerin, altyapı ve hizmet alanları gelişiyor. Al seviyesinde düzenlenecek olan Expo 2016, 192 gün sürecek. Altı ay boyunca 20 binin üzerinde sosyal etkinlik gerçekleştirilecek. Expo alanında 100 ülke ve 30 büyük kuruluş yer alacak. 


KALICI DEĞER KATIYOR


1851 yılında İngiltere'de düzenlenen ilk Expo'dan bugüne kadar 55 organizasyon düzenlendi. Botanik Expo ise 1960 yılından beri düzenleniyor. Üzerinde kurulduğu alanın boyutları, yapılan yatırımların hacmi ve ziyaretçi 2016 Botanik Expo'sunun Antalya'da düzenlenecek olması bölgeyi hareketlendirdi. 



Bülent Ekimci / Para


Geri Dön