24 / 04 / 2024

Antalya Kent Müzesi Kompleksi açılış için gün sayıyor!

Antalya Kent Müzesi Kompleksi açılış için gün sayıyor!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in ilk tamamlanacak projeler arasında gösterdiği Antalya Kent Müzesi Kompleksi’nde çalışmalar yeniden başladı. 




Seçimlerden önce çalışmaları duran Antalya Kent Müzesi Projesi, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in talimatlarıyla yeniden başladı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, yıkılan stadyum alanını kaplayan Kent Müzesi Kompleksi’ndeki çalışmaları denetledi. Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, projenin Antalya için son derece önemli olduğunu söyleyen Başkan Böcek, “Cumhuriyet bayramından önce burayı bütün halkımızın hizmetine açacağız” şeklinde konuştu.

ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ

Yüklenici firma sahibinden çalışmalar hakkında detaylı bilgi alan Başkan Böcek, göreve gelir gelmez bu önemli projenin gerçekleşmesi için toplantılar yaptıklarını söyleyerek, “Aslında 2017 yılında ihalesi yapılan bir yerdi. Zaman zaman belediyemizin bütçe sorunları dolayısıyla biraz haklı olarak yüklenici firma işi bırakmayı bile düşündü. Ancak biz görüşmelerimizde siz bırakmayın, merak etmeyin hep birlikte güzel şeyler yapacağız dedik. Sağ olsunlar onlar da bizi kırmadı. Çalışmalar yeniden başladı ve son hızıyla da devam ediyor” şeklinde konuştu.

YENİ BİR YAŞAM ALANI OLUŞACAK

Alanı bir an önce Antalya’ya kazandırmak için yoğun bir çalışmanın sürdüğünü dile getiren Başkan Böcek şöyle konuştu:; “Cumhuriyet bayramından önce burayı bütün halkımızın hizmetine açacağız. Burada halkımız için bir yaşam alanı oluşturacağız. Devlette devamlılık esastır. Antalya’mızın talebi, isteği doğrultusunda halkımızın, şehrimizin yararına olacağını düşündüğümüz bütün projeleri burada bu örneği yaşadığımız gibi tamamlayacağız. Nekropol alanı ve Doğu Garajı Projesi de oradaki esnafımızın ve halkımızın çoktandır beklediği, bizim de bitirme gayretinde olduğumuz bir yer. Burayı da yılbaşında tamamlayacağız.”

PROJENİN GEÇMİŞİ

Alanda ilk çalışmalar 2002'de başladı. Üzerinden 4 belediye başkanı dönemi geçen projenin, son olarak Haziran 2017 tarihinde 360 gün süreli ihalesi yapıldı. İnşaatın 360 günde tamamlanamaması üzerine 400 günlük süre uzatımları da verildi. İhale mevzuatına göre Haziran 2019'da projenin tamamlanması gerekiyordu. Fakat geçtiğimiz Mart ayında yüklenicinin tasfiye işlemi belediyeye ulaştı ve çalışmalar durdu. Antalya Büyükşehir Belediyesi iki bakanlığa yüklenicinin bu isteğini iletti. Bunun üzerine Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, inşaatın uzun süredir durmasının Antalyalıları çok yorduğunu ve üzdüğünü belirterek, yükleniciyi tekrar projeye devam etmesi konusunda ikna etti ve yüklenici projeye devam kararı aldı.

ALTINPORTAKAL’DA AÇIK HAVA GÖSTERİMLERİ

Kent Müzesi Kompleksi’nin ilk etabında yıkılan eski stadyum yerine inşa edilen park alanı Cumhuriyet Bayramı öncesinde 26 Ekim’de başlayacak Altın Portakal Film Festivali’ne yetiştirilecek. Altın Portakal Film Festivali kapsamında açık havada yapılacak film gösterimlerinin bir adresinin de burası olması hedefleniyor. 

SÜREÇ TAMAMLANACAK

Kent Müzesi Projesi kapsamında 6 müze bulunuyor. Bu 6 müzeden bir tanesi eski spor salonunun olduğu alanda yer alacak fakat burası şu an beklemede. Yerin mülkiyeti ile Gençlik Spor İl Müdürlüğü ile yazışmalar sürüyor. 2002 yılından beri başlayan bir süreçte projenin üçte ikilik kısmının bir ay sonra, geri kalan kısmının da Mart ayı civarında tamamlanmasını planlanıyor.

 


Geri Dön