25 / 04 / 2024

Antalya Kepezaltı-Santral'deki dönüşümde yıkımlar başladı!

Antalya Kepezaltı-Santral'deki dönüşümde yıkımlar başladı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Kepezaltı-Santral mahallelerinde uygulanacak olan Kentsel Dönüşüm Projesi'nde çalışmalar hızla devam ediyor. Uzun yıllar oturdukları evlerini boşaltmak zorunda kalan ev sahipleri kiralık ev bulmakta ve taşınmakta zorluk yaşadıklarını ifade etti.



Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Kepezaltı-Santral mahallelerinde uygulanacak olan Kentsel Dönüşüm Projesi'nde çalışmalar hızla devam ediyor. Kurban Bayramı öncesinde atılan son imzalar ve asıl sözleşmelerin tamamlanması ile birlikte hak sahipleri evlerini boşaltmaya başladı. Uzun yıllar oturdukları evlerini boşaltmak zorunda kalan ev sahipleri kiralık ev bulmakta ve taşınmakta zorluk yaşadıklarını ifade etti. 


KİRALIK EV SIKINTISI 

Özellikle kiralık ev konusunda çok büyük sıkıntı yaşayan vatandaşlar Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden bu konuda yardım talep ediyor. 3245 hak sahibinin aynı anda ev boşaltma işine girmesi ve kiralık ev araması ise mahalle sakinleri arasında kargaşaya neden oldu. Ev bulamayan vatandaşlar zaman zaman isyan etti. 


İKİ KİRA BİRDEN VERİLECEK 

İmzaladıkları sözleşme ve tahakkuk içerisinde yer alan evi boşalüna tarihinde evlerini boşaltan birçok vatandaşın ise evleri yıkılmaya başlandı. Boşalan evlerin yıkımı sırasında ise mahalle sakinleri ile yıkım ekipleri arasında gerginlik yaşandı. Boş evlerin yanında bulunan dolu ev sahipleri yan evlerin yıkılması durumunda çökme tehlikesi olduğu belirterek, duruma karşı çıktı ve yıkıma engel oldu. Ev boşaltnn işlemleri ile birlikte gerekli evraklarını tamamlayanların da taşınma yardımları Kentsel Dönüşüm Ofisi aracılığıyla vatandaşların belirttikleri hesap numaralarına aktarıldı. Kira yardımının ise Ekim ayı başlarında yapılacağı ve öncen iki kira ücretinin ödeneceği de yine Kentsel Dönüşüm Ofisi nden verilen bilgiler arasında. 


ELEKTRİK KABLOLARINI SÖKTÜLER 


Yoğun bir şekilde devam eden taşınmna ve yıkım işlerinin yanı sıra henüz evlerini boşaltmayan vatandaşların şikâyetçi olduğu bir diğer konu ise güvenlik ve hırsızlık. 

Suriyeli sığınmacılarında kaldığı mahallede akşam saatlerinde hısızlık olaylarının çok fazla olduğu ve boşalan evlerin elektrik kablolarma kadar söküldüğü yönünde şikâyetlerde bulunan vatandaşlar bu konuya da bir çözüm getirilmesini bekliyor. 


Antalya Gerçek Akdeniz


Geri Dön