25 / 04 / 2024

Antalya Kepez'de 411 esnaf, 6 aylık kiradan muaf!

Antalya Kepez'de 411 esnaf, 6 aylık kiradan muaf!

Antalya'da Kepez Belediyesi, tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle 411 esnafı 6 aylık kiradan muaf tuttu...



Antalya'da Kepez Belediyesi, tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle daha önce 3 aylık kira bedelini almadığı 411 esnafı 3 ay daha kiradan muaf tutma kararı aldı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere'yi ziyaret etti.

Antalya Kepez de 411 esnaf, 6 aylık kiradan muaf!

Koronavirüs nedeniyle dünyada herkesin zor bir süreç yaşadığını dile getiren Tütüncü, belediye olarak esnafa destek olmak içinbelediyenin ticari işletmelerindeki kiracısı olan esnafa 6 ay kira muafiyeti uyguladıklarını belirtti.

Esnafa bir nebzede olsa katkıda bulunduklarını dile getiren Tütüncü, şöyle konuşt :"Salgın sürecinde ekonomik destek sağlamak amacıyla belediyemizin ticari tesislerini işleten esnafımızdan geçen mart, nisan ve mayısta kira bedeli almamıştık. Aralıkta salgın ile ilgili kısıtlamaların yeniden başlamasıyla kiracımız esnafa ikinci kez yardım eli uzattık. İşlerine ara veren kiracılarımızdan 3 ay boyunca kira bedeli almıyoruz. 411 esnafımıza uyguladığımız 6 ay kira muafiyeti, belediyemize maliyeti 20 milyon liranın üzerindedir."

Antalya Kepez de 411 esnaf, 6 aylık kiradan muaf!

 

Tütüncü, kira muafiyetinin geçen yıl aralık ile bu yıl ocak ve şubatı kapsadığını söyledi.

Diğer belediyelere "örnek olsun" temennisi

AESOB Başkanı Dere de Kepez Belediyesi tarafından alınan kararı takdirle karşıladıklarını belirtti. Kepez Belediyesi'nin salgın sürecinde esnafa son derece yardımcı olduğunu dile getiren Dere, düzenli olarak iş yerlerinin dezenfekte edildiğini, esnafa da maske, siperlik, dezenfekte ve sağlık setleri hediye edildiğini kaydetti.Dere, yapılan bu uygulamanın tüm belediyelere örnek olması temennisinde bulundu.
 

İş yerleri için flaş 'kira' teklifi!


Geri Dön