23 / 04 / 2024

koronavirüs kira muafiyeti

koronavirüs kira muafiyeti

Antalya'da Kepez Belediyesi, tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle 411 esnafı 6 aylık kiradan muaf tuttu...

Koronavirüs kira fiyatlarını nasıl etkiledi? 

Koronavirüs salgını nedeniyle bazı şehirlerde kira ücretleri artarken bazı şehirlerde de kira ücretleri azaldı. Özellikle öğrencilerin yoğun olduğu bölgelerde emlak piyasası olumsuz etkilendi. 

Kira fiyatlarına koronavirüs etkisi!

Koronavirüs ve deprem nedeniyle büyük şehirlerden kaçan vatandaşların ilk tercihi Bodrum oluyor. Bu durumu fırsat bilen ev sahipleri de kira fiyatlarına zam yapmaya başladı.

Havsa'da belediye koronavirüs nedeniyle faaliyetini durduran esnafa kira yardımı yapacak!

Edirne Havsa'da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında faaliyetlerini geçici olarak durduran esnafa 750 TL'ye kadar kira yardımı yapılacak.

Koronavirüs sürecinde kira rehberi!

Koronavirüs salgını sürecinde ekonomik güçlük çeken kiracılar konut kiralarına ilişkin erteleme ve zam yapılmaması gibi taleplerde bulundu. Peki pandemide konut kiralarına zam askıya alınabilir mi? Kiralar ödenmezse ne olur?

Koronavirüs iş yeri kira sözleşmelerini nasıl etkiledi?

Koronavirüs salgınıyla birlikte mali sıkıntıya düşen birçok iş yeri kira borçlarına çözüm arıyor. Peki izlenebilecek çözüm yolları nelerdir? İşte detaylar...

İşletmelere koronavirüs nedeniyle finansal raporlama kolaylığı getirildi!

Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs ile (Kovid-19) mücadele kapsamında işletmelere tanınan kira ödemelerindeki bazı imtiyazların, finansal raporlama standartlarına uygun olarak tablolara yansıtılabilmesi için kolaylık sağlandı.

Koronavirüs sebebiyle kiralarda indirim talep edilebilir mi?

Koronavirüs sebebiyle işten çıkarılan, maaşlarını alamayan ve ücretsiz izne çıkarılan birçok çalışan bulunuyor. Ev kiraları da bu durumda ödenemiyor. Peki ev kira artışlarına ve kira ödemelerine itiraz edilebilir mi? Koronavirüs sebebiyle kiralarda indirim talep edilebilir mi? İşte detaylar...

Bu ilçelerde evi olanlar yaşadı! Koronavirüs dopingi!

Koronavirüs salgının ülkemizde etkilerinin görüldüğü 11 Mart tarihinden bu yana İstanbul’un çevre bölgelerinde ev fiyatları yüzde 20 artış gösterdi....

Yabancılar koronavirüs dinlemedi! Nisan’da 790 konut aldı!

Ülkeler arası ticaretin durduğu koronavirüs salgını döneminde Türkiye 790 konutu yabancılara sattı. Aynı dönemlerde Avrupa ve ABD’de yabancıya neredeyse hiç konut satışı yapılmadı. Yabancılar en çok mega kent İstanbul’dan konut aldı.

Konut satışlarına koronavirüs etkisi!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs birçok sektörü olduğu gibi gayrimenkul sektörünü de derinden etkiledi. Hem inşaatlar yavaşladı hem de satışlarda bazı ciddi gerilemeler yaşandı.

Koronavirüs konut satışlarını nasıl etkiledi?

TÜİK tarafından Nisan ayı konut satış verileri açıklandı. Verilere göre 42 bin 783 konut satışı gerçekleşti. Konut satışlarının koronavirüs sebebiyle düştüğü ifade ediliyor...

Koronavirüs müstakil ev ilanlarına ilgiyi yüzde 18 artırdı!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs müstakil ev ilanlarına ilgiyi de yüzde 18 artırdı!

Koronavirüs salgını karavanlara talebi artırdı!

Sakarya Arifiye'de özel bir firma tarafından üretilen karavanlara, yeni tip koronavirüs salgını döneminde yurt içi ve yurt dışından talep arttı.

koronavirüs kira muafiyeti Haberi

koronavirüs kira muafiyeti

Antalya'da Kepez Belediyesi, tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle daha önce 3 aylık kira bedelini almadığı 411 esnafı 3 ay daha kiradan muaf tutma kararı aldı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere'yi ziyaret etti.

Koronavirüs nedeniyle dünyada herkesin zor bir süreç yaşadığını dile getiren Tütüncü, belediye olarak esnafa destek olmak içinbelediyenin ticari işletmelerindeki kiracısı olan esnafa 6 ay kira muafiyeti uyguladıklarını belirtti.

Esnafa bir nebzede olsa katkıda bulunduklarını dile getiren Tütüncü, şöyle konuşt :"Salgın sürecinde ekonomik destek sağlamak amacıyla belediyemizin ticari tesislerini işleten esnafımızdan geçen mart, nisan ve mayısta kira bedeli almamıştık. Aralıkta salgın ile ilgili kısıtlamaların yeniden başlamasıyla kiracımız...