18 / 04 / 2024

Kars'ta inşaat sezonuna koronavirüs etkisi!

Kars'ta inşaat sezonuna koronavirüs etkisi!

Tüm dünyayı derinden etkileyen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını hemen hemen her sektör gibi inşaat sezonunu da etkiledi. 



Kars'ta inşaat sezonun başlaması nedeniyle işlerinde beklenilen artışın yaşanmadığından bahseden bir inşaat firması işletmecisi İzzet Alp, evinde tadilatı olan bir müşterinin bu pandemi süreci nedeniyle usta çağırarak evlerinde götürmekten korktuğundan bahsetti.

Kars Pusula'dan Adem Alp'in haberine göre; müteahhitlerin bölgedeki işleri tamamlamak amacıyla çalışmaların olduğunu yeni bina yapmak için kararsız olduklarından bahseden Alp, “Piyasanın kötü olması nedeniyle inşaatların çoğu durmuş durumda. Sadece geçen yıldan devam eden inşaatlar ve taahhüdü olan müteahhitler çalışmaya başladı. Evde tadilat yaptırmak isteyen vatandaşlar usta çağırmaktan korkar durumda. Bizim satışlarımızda ister istemez düştü.” diye konuştu.

Satılan ürünlerin ham maddesinin yurt dışından geldiğini ve gümrüklerin kapalı olması nedeniyle fabrikalarda yeni ürünlerin geçtiğimiz yıla oranla pahalı olması gerektiğinden bahseden Alp, “Elimizdeki ürünleri eski fiyatla satıyoruz. Yeni ürünlerin fiyatı pahalı işler ciddi anlamda düşüş var ve biz pahalı ürünü getirdiğimizde bunu satamayacağız, satsak bile pahalıya satacağız. İnşallah yakın zamanda piyasaların eski duruma gelmesini bekliyoruz.” açıklamasında bulundu.


Geri Dön