27 / 04 / 2024

Antalya Kurşunlu Cami tamamlandı!

Antalya Kurşunlu Cami tamamlandı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Antalya Büyükşehir Belediyesi, Aksu Kurşunlu Cami ve Kent Mezarlığı projesini tamamladı.



 

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kurşunlu Kent Mezarlığı’nda başlattığı 20 milyon 540 bin TL yatırım maliyetli Yeni Şehir Mezarlığı Tesisleri Projesi’ni tamamladı. Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, hızla büyüyen Antalya için uzun vadede kentin defin ihtiyacını karşılayacak olan mezarlık projesi ile vatandaşlar defin işlemlerini ve ibadetlerini kolaylıkla yapabilir hale geldi. Projelendirmesi ANTEPE tarafından yapılan 1395 dönüm alan üzerine kurulu Kurşunlu Yeni Şehir Mezarlığı Projesi kapsamında, toplam 230 bin metrekarelik alanda gasilhane ve morg binaları, 800 kişilik cami, hizmet binası, kadınlar ve erkekler için abdesthane ve şadırvan hayata geçirildi. Ayrıca 4350 metrekarelik otopark alanı yapıldı. 


Camide Selçuklu motifleri 

Minare yüksekliği 33 metre, kubbe yüksekliği 20 metre olan caminin, kapalı ve yarı açık ibadet alanları ile halkın ihtiyacına cevap vermesi planlanıyor. İç kısımları hüsn-ü hat motifleri ile süslenen dev caminin dış cephesi oyma Selçuklu motifleri ile bezendi. 

 


Geri Dön