29 / 03 / 2024

Antalya MATSO Turizm Fakültesi'nin inşaatı başlıyor!

Antalya MATSO Turizm Fakültesi'nin inşaatı başlıyor!

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Turizm Fakültesinin inşaat yapım protokolü imzalandı. MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, fakülte inşaatını 300 günde tamamlamayı ve 2016-2017 öğretim yılında açmayı planladıklarını söyledi.





Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Turizm Fakültesinin inşaat yapım protokolü imzalandı. 


MATSO Turizm Fakültesi inşaatı yapım protokolü imza törenine MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, ihaleyi kazanan firmanın yönetim kurulu başkanı Murat Güneş, Manavgat Sanayici ve İşadamları Derneği (MASİAD) Başkanı Turgay Akar. Manavgat Yükseköğretim Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Vakfı (MAYÖV) yönetim kurulu üyeleri. MATSO yönetim kurulu üyeleri, fakülte inşaat ve ihale komisyonu ile TOBB Genç Girişimciler Kurulu Manavgat üyeleri katıldı. 


İHALE BEDELİ 4.9 MİLYON 


MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, fakülte inşaatını 300 günde tamamlamayı ve 20162017 öğretim yılında açmayı planladıklarını söyledi. MATSO binasında gerçekleşen kapalı zarf usulü ihaleye 7 firma katıldığını hatırlatan Başkan Boztaş, "ihaleyi toplam 4 milyon 900 bin liraya Muralhan Hamam Sauna Tunzm Gıda İnşaat Sanayi Ticaret Ltd. 

Şii. kazandı. Bugün de ihaleyi kazanan firmayla protokol imzalıyoruz. Belediyeye inşaat ruhsatı için müracaat etmiştik. Şantiye şefliği ve müteahhit için imza bekletiliyordu. İmzalar tamamlandıktan sonra firma inşaata başlayacak. Ramazan Bayramı'nın ardından temel atma töreni gerçekleştirmeyi hedefliyoruz" dedi.

 

ÜNİVERSİTENİN TEMELİ OLACAK 


MATSO Turizm Fakültesi ile ilçede kurulacak olan üniversitenin temelini atmış olacaklarını vurgulayan Başkan Boztaş. 53 bin 600 metrekare alanın üniversite yerleşke alanı olarak ilan edildiğini ve MATSO Turizm Fakültesi'nin bu alan içerisinde 5 dönümlük bir sahada yer alacağını kaydetti. Alanda birçok fakültenin yapılabileceğini anlatan Başkan Boztaş, Manavgat üniversitenin kurulması için iki fakülte binasının daha yapılması gerektiğini belirtti. 


HEDEF 210 GÜNDE TAMAMLAMAK 


İhaleyi alan firmanın yönetim kurulu başkanı Murat Güneş de ihaleyi kazandıkları için mutlu olduklarını belirterek, şirket olarak ilçenin ilk fakültesinin inşaatını yapmış olmanın mutluluğunu yaşacaklarını söyledi. Güneş, "Bu inşaatı yaparken maddi zararımız olabilir. 

Ekibimizle birlikte Manavgat'a fakülte inşaatını yapmanın gururunu yaşacağız. 300 günü beklemeden inşaatı 210 gün gibi sürede tamamlamayı hedefliyoruz" diye konuştu. 


Antalya Hilal


Geri Dön