20 / 04 / 2024

Marmara Üniversitesi Maltepe kampüsünde inşaat başlıyor!

Marmara Üniversitesi Maltepe kampüsünde inşaat başlıyor!

Marmara Üniversitesi'nin Maltepe Başıbüyük'te inşa edilecek yeni kampüsünde inşaat başlıyor. Alana ‘Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi, inşaat alanı’ yazılı tabelaların asıldı...



Marmara Üniversitesi'nde çalışmalar başlıyor.Marmara Üniversitesi İstanbul'daki arazilerini TOKİ'te devretmiş, karşılığında devletten yerleşkesini tek merkezde toplamak için Maltepe’deki araziyi almıştı. Üniversitenin yeni yeri Başıbüyük, Aydınevler ve Fındıklı mahallelerinin tam ortasında bulunuyor. 

Tabela dikildi

Vatan'dan Çağdaş Ulus'un haberine göre, Marmara Üniversitesi’nin yeni binaları için çalışmalara başlandı. ‘Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi, inşaat alanı’ yazılı tabelaların asıldığı alanda önümüzdeki günlerde inşaata başlanacak.

Akıllı binalara sahip yeni kampüs, doğayla uyumlu, güneş ve rüzgar enerjisinin yanı sıra yağmurdan da yararlanacak sistemlerle donatılacak. Ayrıca kampüste kürek yarışları ve diğer su sporlarının rahatlıkla yapılabileceği bir yapay göl planlanıyor. Kampüste büyük bir kütüphane, 8 bin kişilik kız ve erkek öğrenci yurtları, fakülteler, sosyal tesisler, spor salonları, lojman, kreş ve ilk ve orta öğretim kurumları da inşa edilecek. Yeni yerleşkeyi de  TOKİ  yapacak.

Üniversiteli pazarlama 

Maltepe’deki Kenan Evren Kışlası da Şile'ye taşınacak. Üniversitenin yapılacağı alana komşu olan Başıbüyük, Fındıklı ve Aydınevler Mahalleleri’nde satılan dairelerin ilanlarında üniversitenin yapılacağına dair açıklamalar ve bölgeye ait fotoğraflar yer alıyor.  Üniversitenin tamamlanmasının ardından kira ve ev fiyatlarının artması bekleniyor. 

Yanında sağlık kampüsü kuruldu

Marmara Üniversitesi’nin Başıbüyük Mahallesi’nde de daha önce inşa edilmiş sağlık yerleşkesi yer alıyor. 187 bin metrekare alana Türkiye’nin en büyük ve en kapsamlı sağlık eğitim yerleşkesinin inşaa edildiği alanda sağlık alanındaki fakülte, yüksekokul ve enstitüler başta olmak üzere hastane ve uygulama merkezleri tek bir kampüste toplandı. 


Geri Dön