20 / 04 / 2024

Gümüşhane-Bayburt-Salyazı Havaalanı'nın inşaatı başlıyor!

Gümüşhane-Bayburt-Salyazı Havaalanı'nın inşaatı başlıyor!

Gümüşhane-Bayburt-Salyazı Havaalanı'nın inşaatı başlıyor. Maliye Bakanı Naci Ağbal, Cumhurbaşkanının, Başbakanın ve kendisinin bu havalimanı projesiyle yakından ilgilendiğini belirtti.



Maliye Bakanı Naci Ağbal, "2000'li yılların başında bu memleket batırıldığı bir noktadan alındı. Cumhurbaşkanımız kasayı bize emanet etti. Ama kasa dolu. AK Parti boş bir kasa aldı, hem o kasayı doldurdu, hem de bütün vatandaşlarımıza, milletimize bugüne kadar hizmet götürdü, götürmeye de devam ediyor" dedi.


Avcılar Gümüşhane ve Bayburtlular dernekleri ile bir araya gelen Ağbal, burada yaptığı konuşmada, bütün milletin şahit olduğunu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da her zaman söylediği üzere Gümüşhane ve Bayburt'un vatanına, milletine ve bayrağına son derece bağlı olduğunu söyledi.


Bakan Ağbal, şöyle konuştu:


"Memleketimiz daha iyi noktalara gelsin diye gece gündüz çalışıyoruz. 14 yıldır bu manada çok güzel işler yapıldı. 2000'li yılların başında bu memleket batırıldığı bir noktadan alındı. Şimdi Allah'a şükürler olsun. Allah razı olsun Sayın Cumhurbaşkanımız kasayı bize emanet etti. Ama kasa dolu. AK Parti boş bir kasa aldı, o kasayı doldurdu, hem de bütün vatandaşlarımıza, milletimize bugüne kadar hizmet götürdü, götürmeye de devam ediyor. Bu, sizlerin desteği, duaları sayesinde oldu."


Yakın bir zamanda temelini atmak suretiyle Gümüşhane Bayburt Salyazı Havalimanı projesine başlanacağı müjdesini veren Ağbal, Cumhurbaşkanının, Başbakanın ve kendisinin bu havalimanı projesiyle yakından ilgilendiğini belirtti.


Söz konusu havalimanını hayata geçirmek için gerekli çalışmalara başladıklarını ifade eden Ağbal, konuşmasını şöyle sürdürdü:


"Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımız, havalimanı projesiyle ilgili çalışmalarını tamamladı, Kalkınma Bakanlığı'na gönderdi. Şu anda Kalkınma Bakanlığı projeyle ilgili gerekli değerlendirmeleri yapıyor. Ben de konuyu takip ediyorum. İnşallah yakın bir zamanda Yüksek Planlama Kurulu kararı çıkacak, ardından Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımız da burada bu ihaleyi yapacak. Şimdiden hayırlı olsun."


Yeni Şafak 



Geri Dön