26 / 04 / 2024

Bayburt-Gümüşhane Havalimanı 2020'de tamam!

Bayburt-Gümüşhane Havalimanı 2020'de tamam!

Bayburt Valisi Epcim, Gümüşhane’nin Salyazı köyünde inşaatı devam eden Bayburt-Gümüşhane Havalimanı’nı inceledi. Yaklaşık 300 milyon liraya ihale edilen projenin 2020’de tamamlanması planlanıyor.



Bayburt- Gümüşhane Havalimanı’nda beraberinde bulunan Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, İl Emniyet Müdürü Sezayi Er, İl Jandarma Komutanı Halil Murat ve İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Karakaşoğlu ile incelemeler yapan Bayburt Valisi Cüneyt Epcim, yüklenici firma olan Bayburt Grup Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Şentürk ve teknik ekibi çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Yeni Şafak Gazetesi'nde yer alan habere göre; Bayburt Valisi Cüneyt Epcim ve beraberindeki heyet , Bayburt Grup Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Şentürk ve teknik ekibi çalışmalarla ilgili konuştu. 

DÖRT ŞEHRE HİZMET VERECEK

Bayburt - Gümüşhane Havalimanı’nın 4 şehre alternatif oluşturabilecek alanda bulunduğunu söyleyen Vali Epcim, “Şu anda çalışmalar devam ediyor. Bu çalışmalar 14 ay daha devam edecek. Önümüzdeki yıl içerisinde de özellikle üst yapıya ilişkin terminal binasının ihalesi yapılarak yıl içerisinde bu binanın tamamlanmasına çalışılacak. Bu hedef gerçekleştirildiğinde, yani pist alanının asfalt çalışmaları, beton çalışmaları tamamlandıktan sonra terminal binasının da tamamlanmasına müteakip havalimanı hizmet vermeye başlamış olacak” şeklinde konuştu.

BÖLGE TURİZMİ İÇİN DE ÖNEMLİ

Havalimanındaki üst yapı çalışmalarının 2020 yılında tamamlanacağını söyleyen Vali Epcim, “Bu yıl içerisinde yapılacak çalışmaları tamamlayacağız. 2020 yılı içerisinde de üst yapıya ilişkin çalışmalar tamamlandıktan sonra inşallah Bayburtlular, Gümüşhaneliler çok daha rahat bir şekilde memleketlerine ulaşmış olacaklar. Ayrıca bölgemizin ciddi bir turizm potansiyeli var. Turizm potansiyelinden yararlanmak isteyen vatandaşlarımız da çok hızlı bir şekilde ilimize gelmiş olacaklar. Ben bu vesileyle destek veren başta Cumhurbaşkanımıza, ulaştırma bakanlarımıza ve müteahhit firma yetkililerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

YILLIK 2 MİLYON YOLCU KULLANACAK

Gümüşhane ile Bayburt arasında inşaatına başlanan Salyazı mevkiinde yapımı süren havalimanı, yıllık 2 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından projesi hazırlanan, 285 milyon lira bütçeli havalimanı, 3 bin metre uzunluğunda, 60 metre genişliğinde pist; 300 metre uzunluğunda, 120 metre genişliğinde apron olacak. Gümüşhane’ye 67, Bayburt’a ise 47 kilometre uzaklıkta yer alan havalimanı projesinin 2020'de tamamlanması amaçlanıyor.
 


Geri Dön